20.1.2008← Takaisin

Simula miesten ainoa tuplamestari Vuokatin nuorten SM-kisoissa

23-vuotiaiden sarjassa hiihtänyt Jussi Simula oli miesten ainoa tuplamestari Vuokatin nuorten SM-hiihdoissa. 20-vuotiaiden sarjan 15 kilometrillä mestariksi hiihti Heikki Kopakka.

Nakkilan Vireen Jussi Simula hiihti miesten ainoaksi tuplamestariksi Vuokatin nuorten SM-kilpailuissa, kun hän voitti myös vapaan 15 kilometrin kilpailun sunnuntaina. Toiseksi sijoittui Liperin Hiihtoseuran Toni Närväinen, joka hävisi 43,1 sekunnin erolla. Imatran Urheilijoiden Lari Lehtonen hävisi hopean 0,8 sekunnilla.
”Helpohko hiihto. Kun Larin sain kiinni ekan kierroksen lopulla ja kuulin että Lari on toisena, ei paljon tarvinnut miettiä muuta kuin sitä että pitää Larin takana”, Simula sanoi.
Närväinen iloitsi jo lauantaina astmalääkkeet saatuaan, että nyt alkoi taas käänne parempaan. Yhtä iloiset olivat tunnelmat sunnuntaina.
”Mahtava fiilis, nyt alkaa elämä voittaa, hiihto tuntuu taas mahtavalta lajilta. Tällä hetkellä käyrä on aika jyrkästi ylöspäin. Saa nähdä, pääseekö kisoihin. Hyvä mieli on siitä, että nyt palaset ovat kunnollaan. Nyt osasin hiihtää järjellä. Kaksi ensimmäistä kierrosta passailin”, Närväinen sanoo.
”Oli tosi hankalaa, ensimmäiset 2 kilometriä oli normaalia kilpahiihtoa, mutta sen jälkeen jalat oli tosi huonosti. Koko ajan meni vaan enemmän ja enemmän hapoille, tuntui ettei palaudu. Mitali kuitenkin”, Joensuussa asuva Lehtonen sanoi.

Heikki Kopakka vei 20-vuotiaiden SM-kultaa

Alavieskan Virin Rovaniemellä asuva Heikki Kopakka vei 5,4 sekunnin erolla kultaa 20-vuotiaiden vapaan hiihtotavan 15 kilometrillä Vuokatin SM-kilpailuissa. Kakkoseksi sijoittui Karihaaran Visan Harri Suojärvi, pronssin vei Keminsuun Kisan Ville-Petteri Saarela.
”Tyytyväinen olen. Vantaan kisat menivät surkeasti, samoin eilen. Sauvarikko molemmissa kisoissa, eilen hiihdin pari sataa metriä yhdellä sauvalla. Tiukka kisa, yhtään en väliaikaa kuullut Harriin, joka pääsi niin takaa lähtemään. Hyvä talvi on ollut, tällä viikolla sairastelin ensimmäisen kerran, vähän aiheutti mielenkiintoa, että lähteekö hiihtämään ollenkaan vai ei. Eilen joutui vielä vähän sairaana hiihtämään, oli vähän arvoitus”, uransa toisen nuorten Suomen mestaruuden ottanut Kopakka sanoi.
Kemiläinen Suojärvi otti nyt talven toisen SM-hopeansa, edellispäivänä hän oli pronssilla.
”Ei vieläkään ihan mestaruuteen riittänyt, nyt oli viisi sekuntia sentään (ero). Tänään pysyin sentään latu-uralla, en käynyt metsän puolella. Vähän ehkä olisi aiemmin voinut kiristää, vähän turhan loppuun jäi kirivaihe. Tasaiset jaksoin tänään aika helposti hiihtää. Vähän rohkeammalla hiihdolla olisi ehkä voinut ajasta vielä nipistää”, Suojärvi sanoi.
”Yllättävän hyvin meni. Täysillä hiihdin alusta lähtien, loppua kohden alkoi hiipua. Lujaa kuitenkin pitää aloittaa jos näissä kisoissa meinaa pärjätä”, viime vuonna nuorten SM-kultaa ja –hopeaa voittanut Saarela sanoi.

Tulokset:

Vuokatti:

Nuorten SM-kilpailut, 2. päivä, vapaa hiihtotapa:

20-v., 15 km: 1) Heikki Kopakka Alavieskan Viri 36.43,4, 2) Harri Suojärvi Karihaaran Visa 36.48,8, 3) Ville-Petteri Saarela Keminsuun Kisa 36.54,5, 4) Eric Storvall IK Kronan 37.07,9, 5) Ari Luusua Ounasvaaran Hiihtoseura 37.08,7, 6) Tuomas Parhiala Viitasaaren Viesti 37.31,6.
23-v., 15 km: 1) Jussi Simula Nakkilan Vire 34.41,2, 2) Toni Närväinen Liperin Hiihtoseura 35.24,3, 3) Lari Lehtonen Imatran Urheilijat 35.25,1, 4) Matti Kylmälä Alatornion Pirkat 36.12,4, 5) Antti Häkämies Anjalan Liitto 36.41,5, 6) Mikko Koutaniemi Lahden Hiihtoseura 36.45,4.