17.2.2008← Takaisin

Sekä Suomen naiset että miehet palkintopallille parisprintissä Liberecissä

Neljä suomalaista pääsi sunnuntaina Liberecissä kipuamaan palkintopallille, kun sekä naisten että miesten kaksikot sijoittuivat maailmancupin parisprintissä toiseksi.

Miesten 6x1,4 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa palkintopallisijan toivat Sami Jauhojärvi ja Ville Nousiainen. Kilpailun voitti Norjan kakkosjoukkue, jonka ankkuri Simen Östensen jätti Nousiaisen 0,4 sekunnin erolla toiseksi.
”Olemme todella yllättyneitä. Vitsailimme tuossa, että kunhan sprintterit (Jesse Väänänen ja Kalle Lassila) voitamme. Meille oli tänään selvä etu, että olimme ensimmäisessä erässä”, Jauhojärvi ja Nousiainen kertasivat kilpailuaan.
”Finaalissa ajattelin viimeisellä kierroksella, että jätän kaikki. Muut jätinkin, mutta (Norjan ykkösjoukkueen John Kristian) Dahl pääsi karkuun”, Jauhojärvi sanoi.
Nousiainen pääsi viimeiselle kierrokselleen 1,8 sekuntia Norjan ykkösjoukkueen jälkeen ja taisteli loppuun asti jopa voitosta.

Naisten 4x1,4 kilometrillä suomalaiset kakkossijalle hiihtäjät olivat Aino-Kaisa Saarinen ja Pirjo Muranen. Kaksikko hävisi voittoon hiihtäneelle Norjalle (Marit Björgen, Astrid Jacobsen) 11,3 sekuntia.
”Alkuerä (voitto) oli sellainen läpihuutojuttu, finaalissa sitten luukutettiin. Toisen kierroksen viimeiseen nousuun yritin niin kovaa kuin pääsin. Vaihdoin suksia toiselle kierrokselle, se oli ehkä pieni virhe”, Saarinen summasi.
”Alkuerä oli helppo. Finaalissa ensimmäinen kierros oli parempi, rennosti meni. Olisin toivonut, että olisin pystynyt haastamaan Norjan paremmin, mutta ei tänään”, Muranen sanoi.
Kaikki neljä Suomen paria pääsivät loppukilpailuun. Naisten kilpailussa Suomen kakkosjoukkueessa Riitta-Liisa Roponen ja Riikka Sarasoja sijoittuivat yhdeksänneksi, miesten kilpailussa Lassila ja Väänänen tulivat maaliin 10:ntenä.

Maailmancup jatkuu Ruotsin Falunissa 23.-24. helmikuuta.