Uutisen päiväys

24.1.2015← Takaisin

Sarasoja-Lilja kahdeksanneksi Rybinskin sprintissä

Ainoana suomalaisena päivän vapaan sprinttikisaan Rybinskin maailmancupissa osallistunut Riikka Sarasoja-Lilja oli kisan jälkeen kaksijakoisissa tunnelmissa. Kahdeksas sija on naisen paras sijoitus maailmancupissa tällä kaudella, mutta hyvän hiihtopäivän päättyminen kaatumiseen harmittaa.

Riikka Sarasoja-Liljan vahva hiihtopäivä päättyi kaatumiseen Rybinskin vapaan sprintissä.  Karsinnan kolmas sija jatkui alkuerässä vahvalla toisella sijalla ja jatkopaikalla. Lopputuloksissa nainen sijoittui kahdeksanneksi. Paikka kuuden parhaan finaaliinkin oli hiihtäjän ulottuvissa, mutta Sarasoja-Lilja kaatui kontaktitilanteessa jyrkän nousun päällä. ”Amerikkalaistyttö hiihti siinä suksille, mä pyörähdin siitä ja tipuin samantien viidenneksi. Vedin kunnolla mahalleni: olin persus menosuuntaan ja naama lumessa”, Sarasoja-Lilja kuvailee kaatumistaan. ”Oli ihan älyttömän helppoa hiihtää tuohon ylämäkeen. En saanut finaalihiihtoa, vaikka oli ihan älyttömän hyvää menoa. Kerttu (Helynen) taikoi mun lihakset henkiin eilisen jälkeen. Nyt on kyllä… en halua kiroilla, mutta kyllä nyt harmittaa.”

”Riikan hiihto oli pirteätä ja taktisesti pystyi hiihtämään omaa suunnitelmaansa ja jyrkässä nousussa aina joka kerta kiristi vauhtia. Harmittava kaatuminen tuli. Mä olin siinä nousussa, niin en nähnyt täysin, mitä siinä tapahtui, mutta ainahan kaatuminen on harmittavaa”, päävalmentaja Reijo Jylhä kertoo.

Sarasoja-Liljan mukaan Rybinskin sprinttinlatu oli hänelle mieluisa. ”Kisarata, kun on kunnon kuokkamäki, oli mulle sopiva. Mun tekniikka, kun en ole suurella voimalla runttaaja vaan enemmänkin löytyy ketteryyttä ja herkkyyttä, niin tämä rata sopi mulle ja päälle vielä pöpperöinen keli, niin kyllä mä siitä etua sain. Ainakin tuntui hiihto hyvältä. Osoitin myös itselleni, että olen kuitenkin tosi kova kilpailija. Eilinen oli pettymys ja siitä kuitenkin heräsin tähän päivään ja taistelin tällaiseen hiihtoon, mitä tänään oli. Päivä oli hyvä ja tavallaan sijoituskin, mutta kun tietää, että tänään olisi ollut mahdollisuuksia paljon parempaankin, niin olenhan minä pettynyt.”

Ainoana suomalaisena tänään hiihtänyt Sarasoja-Lilja jättää huomisen yhdistelmähiihdon väliin ja liittyy päiväksi huolto- ja kannustusjoukkoihin: ”En hiihdä huomenna. Eilisen normaalimatkan hiihto ei ollut sentasoista, että lähtisin huomenna. Jätän mieluummin lihasmuistiin hyvän hiihtämisen ja hyvä mielen. Kannustan ladun varressa ja autan parhaani mukaan, meidän kovia urheilijoita. Huomenna mä oon taustapiruna”, Sarasoja-Lilja naurahtaa.

Tulokset