Uutisen päiväys

15.12.2013← Takaisin

Sarasoja-Lilja Davosin sprintin 11:s

Riikka Sarasoja-Lilja oli Davosin vapaan sprintin paras suomalainen. Terävästi päivän aika-ajon viidenneksi nopeimmalla ajalla aloittanut Sarasoja-Lilja sijoittui kisassa 11:nneksi.

Kolme suomalaisnaista Davosin vapaan sprintin erävaiheeseen. Riikka Sarasoja-Lilja aloitti päivän vahvasti hiihtämällä karsinnan viidenneksi nopeimman ajan. Kokonaiskisassa nainen eteni välieriin ja sijoittui yhdenneksitoista.
- Oli hyvä päivä. Vähän minä tässä viimeisessä erässä nukahdin. Toiselle kierrokselle lähtiessä tuli nykäisy, enkä ollut hereillä. Mutta todella paljon olen nyt petrannut syksystä. Uninen lihaksisto on lähtenyt heräämään ja henkisesti on nyt paljon helpompi lähteä joulun viettoon.
Kolme kovaa starttia saanut Sarasoja-Lilja pääsi välierässä tiukkaan kyytiin, kun samassa erässä hiihtivät Yhdysvaltojen Kikkan Randall ja Norjan Marit Björgen. Kaksikon kova vauhti veti finaaliin myös molemmat ajan perusteella jatkoon päässeet.
- Oli kiva huomata, ettei se vauhti mikään mahdoton ollut. Jos olisin ollut paremmin hereillä ja päässyt paremmissa asemissa viimeiseen nousuun, olisi kaikki ollut mahdollista. Hyvänä päivän ja taktisesti onnistuneella hiihdolla on kaikki voitettavissa.

Eilen hiukan velttoa oloaan ihmetellyt Anne Kyllönen sijoittui 20:nneksi.
- Tänään oli kyllä terävämpää hiihtoa, mutta kämmäsin itse. En ole päässyt tällaisiin olosuhteisiin testaamaan ja itse valitsin väärät sukset. Näistä kuitenkin oppii ja nyt sain kokeiltua suksia, ja vertamaan omaa menoani muihin. Onneksi se vatsatauti ei iskenyt. Tänään oli energistä menoa.
Suomen naiset ovat vitsailleet tuuristaan päätyä aina samaan erään. Nyt erävaiheeseen edennyt kolmikko olivat jokainen eri erässä.
- Juu juu, mehän ihan selkeästi taktikoitiin tämä. Kato on siitäkin opittu, ettei aina ängetä samaan erään, Kyllönen nauroi.
Kerttu Niskanen oli oman eränsä toiseksi viimeinen sijoittuen 24:nneksi sprinttikisassa.
- Olen tyytyväinen jatkoon pääsystä, vaikka hilkulle meni. En vaan saanut ladattua kaikkea erähiihtoon. Siinä tuli muutama taktinen kömmähdys, kun yritin parannella asemia, niin tulin kiilatuksi mutkaan ja siinä menetin vauhtia. Ei saa olla tuollaiseen sijoitukseen tyytyväinen, vaikka tämä ei minulle vahva laji olekaan. Kyllä pitäisi olla parempi kuin erän viimeinen tai toiseksi viimeinen.

Mona-Liisa Malvalehto jäi jatkopaikasta 24 sadasosaa sijoittuen karsinnan 33:nneksi.
- Parhaani tein tänäänkin, enkä tämän parempaan pystynyt. Parempaa hiihto oli kuitenkin kuin Rukalla, mutta tänään oli naisissa aivan sairaan tiukkaa. Tekemisestä puuttuu räväkkyys ja sitä olisi tänään tarvittu. Olo on ollut palautuneempi ja hengitys on normalisoitunut. Ei auta muuta kuin mennä eteenpäin ja uskoa, että se työ, mitä on tehty alkaa näkyä kisoissakin. Uskon, että jossakin vaiheessa vielä irtoaa, Malvalehto lupaa.
Niin ikään Krista Lähteenmäki karsiutui erävaiheesta ollen aika-ajon 38:nneksi nopein.