Uutisen päiväys

14.12.2007← Takaisin

Sarasoja ja Similä Skandinavia-cupin avausosakilpailun parhaat suomalaiset

Kolmanneksi hiihtänyt Riikka Sarasoja oli paras suomalainen Skandinavia-cupin kauden ensimmäisessä osakilpailussa Vuokatissa.


Perinteisen kympin kilpailun voitti Norjan Marthe Kristoffersen, jolle Sarasoja hävisi 22,9 sekuntia. Miesten 15 kilometrillä paras suomalainen oli neljänneksi sijoittunut Tero Similä, joka hävisi norjalaisvoittaja Roger Aa Djupvikille 28,1 sekuntia.

”Oli hyvä hiihto! Lähdin kovaa, mutta yleensä minun kovaa on muita hiljempaa. Nyt alkoi kuitenkin kärkiaikoja tulla. Nyt osui kohdilleen kaikki, mitä jo aiemmin olisi saanut osua. Olin ilmoittautunut täällä vain perjantaille ja sunnuntaille (10 km vapaalla), mutta voi olla, että hiihdän sprintinkin, kun perinteinen nyt kulki näin hyvin”, jyväskyläläinen Sarasoja mietiskeli iloisena maalissa.

Kristoffersenin ja Sarasojan väliin kiilasi Norjan Ingri Aunet Tyldum, joka hävisi Kristoffersenille vain 2,5 sekuntia. Suomalaisista kymmenen joukkoon mahtuivat myös seitsemänneksi sijoittunut Silja Tarvonen (-1.10,4) ja kymmenenneksi yltänyt Marjo Loukkola (-1.24,1).

Similä pääsi pitkään nauttimaan häntä 20 sekuntia myöhemmin lähteneen Djupvikin peesistä. Ylivieskalainen totesi hiihtonsa olevan parempaan päin vaikean alkukauden jälkeen.

”Onneksi on oikeaan suuntaan menossa. Saisi kyllä vieläkin herkempää nyt olla, mutta kyllä se tästä nyt lähtee. Töitä on tehty niin paljon. Minulla on ollut suuria ongelmia tekniikan kanssa, vuorotahdissa ja tasatyönnössä. Vapaa on ollut parempi”, ennen Vuokattiin saapumistaan Posiolla tekniikkaansa työstänyt Similä kertoi.

Ramstedtin vire paranee

Tyytyväinen oli myös viidenneksi sijoittunut ja yhdeksän sekuntia Similälle hävinnyt Thomas Ramstedt, joka alkaa päästä toivomaansa vauhtiin kesän pohjeluun murtuman kuntoutuksen jälkeen.

”Ylivoimaisesti paras hiihtoni tänä vuonna. Aloitin aika hiljaa, tietoisesti vähän rauhallisemmin. Nyt pysyin pystyssä, mutta hiihdin ehkä vähän liiankin varovaisesti”, Rukan maailmancupissa kaatunut Ramstedt tuumi.

Lauantaina Vuokatin kolmipäiväisessä Skandinavia-cupissa hiihdetään sprintit.

Tulokset:

FIS Skandinavia-cup, 1. osakilpailu (6 parasta ja 10 joukkoon yltäneet suomalaiset):

Naiset, 10 km (p):  1) Marthe Kristoffersen Norja 28.30,5, 2) Ingri Aunet Tyldum Norja -2,5, 3) Riikka Sarasoja Suomi -22,9, 4) Anna Simberg Ruotsi -46,1, 5) Ellen Sandbakken Norja -1.01,6, 6) Jorunn Öye Norja -1.06,1, 7) Silja Tarvonen Suomi -1.10,4,…10) Marjo Loukkola Suomi -1.24,1.

Miehet, 15 km (p): 1) Roger Aa Djupvik Norja 37.12,0, 2) Fredrik Östberg Ruotsi -6,0 sekuntia, 3) Erlend Hoff Norja -22,5, 4) Tero Similä Suomi -28,1, 5) Thomas Ramstedt Suomi -37,1, 6) Börre Näss Norja -41,9.

Täydelliset tulokset: http://www.championchip.fi/