Uutisen päiväys

13.1.2008← Takaisin

Sami Jauhojärvi omassa luokassaan Vantaan SM-takaa-ajossa

Vuokatti Ski Team Kainuun Sami Jauhojärvi otti ylivoimaisen voiton Vantaan SM-kisojen miesten takaa-ajokilpailussa. Saman seuran Olli Ohtonen sijoittui hopealle ja Ylivieskan Kuulan Tero Similä otti pronssin.

Hymyilevä Sami Jauhojärvi tuuletti iloisesti Vantaan SM-hiihtojen viimeisen kilpailumatkan, miesten takaa-ajon, maalisuoralla. Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjä teki kilpailussa mitä halusi ja otti lopulta voiton 45,4 sekunnin erolla seuraavaan.

" Aika helppoa se oli kun lähdin viimeiseen nousuun. Viimeisellä kierroksella saatoin jo huilata. Ero oli se verran suuri, että tiesin kestäväni vaikka mitä kramppeja tulisi. Loppumatkasta oli sen verran endorfiinia veressä, että hymyilytti ja helpotuksen tunne oli suuri. Se on siinä," Jauhojärvi kertoi ja iloitsi viidennestä henkilökohtaisesta SM-kullastaan. "Jatkoin siitä, mihin viime vuonna jäätiin. SM-mitali on aina mitali. Tämä tuntui hyvältä eilisen viestivoiton jatkoksi," sanoi Jauhojärvi, jolla viestit ja nuorten sarjat mukaa lukien on yhteensä 18 Suomen-mestaruutta.

Alle odotusten menneen Tour de Skin jälkeen Jauhojärvi kuvasi olevansa totaalisesti uuvuksissa. Niihin tuntemuksiin verrattuna hän arvioi tilanteen nyt olevan odotettua parempi. Hän kuitenkin pysyy päätöksessään jättää maailmacupin Kanadan kilpailut väliin. "Se on oikea ratkaisu. Otepään maailmacup 9.-10. helmikuuta on selvä päätavoitteeni loppukaudesta. Siellä on tarkoitus pistää tosissaan kampoihin maailman huipuille. Siellä hiihdetään periteinen 15 km ja sprittiratakin on sellainen, josta pidän, antaa mahdollisuuksia vähän pienemmillekin hiihtäjille, " Jauhojärvi kertoi.

Vantaan SM-kisojen jälkeen Jauhojärvi ei pariin päivään aio suksille, vaikka kotikaupunkiin Rovaniemelle kuuluukin viikonlopun aikana sataneen puoli metriä lunta. "Seuraavan kerran kilpailen varmaan pm-kilpailuissa."

Tähän lupaukseen tarttui heti hopealle sijoittunut seurakaveri Olli Ohtonen ja siellä miehet ehkä kohtaavat, ellei Ohtosen tie Vantaa hyvän sijoituksen jälkeen vie miestä edustustehtäviin. "Salpausselän kisoihin ainakin. Siihen malliin on harjoiteltu, että joukkueessa oltaisiin. En minä mitenkään jäähdytellyt ole, " kertoi viime keväänä A-maajoukkueen ulkopuolelle jäänyt Ohtonen.

Prossia ottanut Tero Similä on valmistautunut kulumassa olevaan kauteen uuden valmentajan, Reijo Jylhän, ohjauksessa. "Harjoittelua on jonkin verran muutettu. Alkukausi on minulla aina ollut sellaista takkuista ja kevättä kohti paranee," arvioi Similä, joka kuvaili maaliintuloaan värikkäästi ja kiitteli, että yleesä pääsi perille. "Vapaan loppu oli sellaista K18 taistelua, onneksi sentään tiesin missä päin maali oli." Similä on päässyt harjoittelemaan Posiolla hyvissä olosuhteissa. "Mökki valmistui sinne syksyllä. Lunta on puoli metriä ja maastot erinomaiset," hän kiitteli ja sanoi olevansa valmiina, jos pikakomennus Kanadaan tulee.

Tulokset:
SM-hiihdot, Vantaa 13.1.2008

Miesten takaa-ajo, 15 km P+15 km V

1. Sami Jauhojärvi, Vuokatti Ski Team Kainuu 42.42,9 + 42.32,6 tulos 1.25.43,3
2. Olli Ohtonen, Vuokatti Ski Team Kainuu 43.30,5 + 42.27,8 tulos 1.25.28,7
3. Tero Similä, Ylivieskan Kuula, 43.31,2 + 43.29,0 tulos 1.27.45,6
4. Matti Heikkinen, Joutsan Pommi 1.27.45,6
5. Lari Lehtonen, Imatran Urheilijat 1.28.20,6
6. Jukka Pekkala, Haapaveden Urheilijat 1.28.26,0

Tulokset ja lisätietoja Vantaan SM-hiihdoista: http://www.vantaanhiihtoseura.fi/SM2008/index.html