Uutisen päiväys

28.3.2008← Takaisin

Sami Jauhojärvi luotti kuuden kilometrin kohdalla voittavansa

Vuokatti Ski Team Kainuun Sami Jauhojärvi luotti kuuden kilometrin kohdalla, että hän voittaa vapaan hiihtotavan kympin SM-kultaa Rukalla. Jo puolivälissä johtanut Jauhojärvi vei voiton lopulta 23 sekunnin erolla Alavieskan Virin Teemu Kattilakoskeen. Vuokatti Ski Team Kainuun Olli Ohtonen otti SM-pronssia.

”Pikkusen väsynyttä oli. Tavoitteena oli hiihtää kaksi tasaista kierrosta. Ensimmäisen vitosen iskin lujaa, mutta pojat eivät alkaneet jäädä. Viiden kilometrin väliajoissa tiesin, että vaikka vähän simahtaisinkin, olen kolmen joukossa. Kuuden kilometrin kohdalla oli reilusti eroa ja silloin tiesin, että mestaruus tulee”, tänä talvena SM-kultaa jo myös viestissä ja yhdistelmäkilpailussa voittanut Jauhojärvi tuumi.
Lauantaina Jauhojärvi puolustaa parisprintissä SM-kultaa Martti Jylhän kanssa ja totesi kaksikon epäonnistuneen, ellei tuloksena ole mestaruus Rukallakin. Kattilakoski sen sijaan sanoi aloittaneensa kilpailun jälkeen kesäloman.
”Tulos oli hyvä, ei hopea ole häpeä. Tiukka kisa oli Ollin kanssa, en olisi muuten pystynyt puristamaan niin hyvin”, Kattilakoski tuumi.
Pronssi maistui kajaanilaiselle Ohtoselle, vaikka kilpailusta tähtäimenä olikin voitto.
”Kaikkeni annoin ja mitali tyydyttää. Odotin näitä kisoja”, Ohtonen sanoo.
Ohtonen ei lauantaina hiihdä vaan tähtää sunnuntain 50 kilometrille.

Tulokset: www.rukasm2008.fi