Uutisen päiväys

12.10.2007← Takaisin

Samankaltaiset päivärutiinit yhdistävät jääkiekkoilijoita ja hiihtäjiä

Maastohiihtomaajoukkueen taustajoukko on vahvistunut Harri Hakkaraisella, joka konsultoi hiihtäjiä lääketieteellisissä asioissa.

Päätyökseen Hakkarainen, 37, työskentelee Oulun Kärppien organisaatiossa lääkärinä ja fysiikkavalmentajana.

Hakkaraisen toi maajoukkueympyröihin Eero Hietanen, jonka keväinen yhteydenotto poiki yhteistyön. Päätyöstään johtuen Hakkarainen on leireillä mukana harvakseltaan, ennen Ramsaun leiriä hän piipahti Vuokatin leirillä heinäkuun lopussa tekemässä urheilijoille terveystarkastukset. Sen lisäksi hän kuitenkin auttaa maajoukkuetta lääketieteellisissä asioissa puhelimitse.

”Suurimmalla osalla urheilijoista on oma lääkäri, joten tämä on sellaista linjojen luontia”, Hakkarainen määrittelee.

Toiminta hiihtäjien kanssa ei juurikaan eroa Hakkaraisen toiminnasta jääkiekkoilijoiden kanssa.

”Hirveästi on yhtäläisyyksiä, päivärutiinit ovat samat. Ehkä erona se, että yksilöurheilija on enemmän vastuussa omista tekemisistään, kun taas joukkueessa voi vähän ”piiloutua” kaverin taakse huonona päivänä. Toisaalta pelaajat haluavat NHL:ään, joten siinä mielessä eroa ei paljon ole. Ehkä hiihdossa kuitenkin urheilijat tulevat rohkeammin sanomaan oireista, jääkiekossa pelätään helposti, että jää pois kokoonpanosta”, Hakkarainen pohtii.

Entäpä lääkärin oma hiihtotausta?

”Hiihdin kilpaa juniorina 15-vuotiaaksi asti. Talvella hiihdän kun ehdin. Lajina olen aina kunnioittanut hiihtoa”, taustaltaan yleisurheiluvalmentaja sanoo.

Hakkarainen käy maajoukkueen mukana seuraavan kerran Saariselän leirillä.