6.3.2005← Takaisin

Salpausselän aamussa naisten hiihdon voittajaksi Julija Tchepalova

Venäjän Julija Tchepalova vei tällä kertaa voiton Tshekin Katerina Neumannovasta Lahden aamupakkasessa vapaalla hiihtotavalla käydyllä mc-kympillä. Kolmanneksi hiihti kisan yllättäjä, Ranskan Karine Philippot.

Julija Tchepalova johti kilpailua kaiken aikaa. Koko ajan varjona perässä oli kuitenkin lajin maailmanmestari Oberstdorfista, Tshekin Katerina Neumannova. Tällä kertaa venäläinen pystyi pitämään pintansa ja otti maailmancupin osakilpailuvoiton 3,3 sekunnin erolla. Kilpailun iloinen yllättäjä oli Ranskan Karine Philippot, joka otti uransa ensimmäisen palkintopallisijoituksen ollen kolmas 26,8 sekuntia voittajasta.

Suomalaisista oli odotetusti paras Riitta-Liisa Lassila, jonka sijoitus MM-kisoista putosi yhdellä. Hän oli 14:s, sija johon hän ei ollut kovin tyytyväinen, parempaa oli odotettu, vaikka edellinen viikko sujuikin mahataudin kourissa. Lauantaina sprintissä kolmanneksi sijoittunut Virpi Kuitunen oli 16:s. Maailmancupin pisteille pääsi myös Aino-Kaisa Saarinen, joka oli 25:s.

Kansallisessa ryhmässä kilpailuun osallistui myös vasta kilpailukiellosta vapautunut Kaisa Varis. Hän oli 47:s.