Uutisen päiväys

2.2.2006← Takaisin

Saksan Franz Göring hiihti kärjessä alusta loppuun

Numerolla yksi startannut Saksan Franz Göring piti ykköspaikan ylivoimaisesti kilpailun loppuun asti nuorten MM-kisojen 23-vuotiaiden perinteisellä 15 kilometrillä. Suomen Toni Närväinen ylti kymppisakkiin, yhdeksäs.

Toni Närväinen osoitti lupaavaa kuntoa jäämällä voittajasta 1.45,7 minuuttia. Toiseksi sijoittui Venäjän Maksim Bulgakov, joka hävisi voittajalle 45,0 sekuntia. Hänen maanmiehensä Aleksander Legkov oli kolmas (-55,5).
Muista suomalaisista Matti Heikkinen oli 16:s (-2.15,5), Matias Strandvall oli 26:s (-3.24,5) ja Matti Kylmälä 28:s (-3.27,2).
Toni Närväinen kiitteli taustajoukkoja kisan päätyttyä. Hänen kuntonsa lupaa lauantain kisaa ajatellen, sillä tuolloin kilpaillaan nuorukaisen päämatkalla takaa-ajossa.
- Olen tyytyväinen sijoitukseeni, vaikka mitali olisikin ollut otettavissa. Huolto pelasi hyvin tänä päivänä, ei vaan tällä kertaa ollut miehestä parempaan, Närväinen kertoi.

Matti Heikkinen antoi todella kaikkensa, sillä hän oli kisan jälkeen melkoisen uupunut.
 
- Vähän sellaista tasapaksua oli. Keula vetää todella kovaa, mutta ei se mitään, sillä kyllä heidätkin lyödään vielä tulevissa kisoissa, Heikkinen lupasi.

Matias Strandvall kertoi hyytyneensä hieman kisan loppua kohti.
- Henkilökohtainen valmentajani huusi toiseksi viimeiselle kierrokselle lähdettäessä ladun varresta, että se olisi viimeinen kierros. Sen takia on lopussa ihan poikki, Strandvall selvitti.

Matti Kylmälä ei saanut omien sanojensa mukaan oikein parastaan irti.
- En ole oikein tyytyväinen, koska paukkuja olisi ollut parempaankin. En tiedä, onko korvien välissä sitten vikaa, kun ei se ole ainakaan kunnosta kiinni, Kylmälä mietti.

Alle 23-vuotiaiden päävalmentaja Vesa Mäkipää piti joukkueen esitystä mallikkaana.
- Odotin, että Tonilla voisi olla mahikset 6-10 parhaan joukkoon. Heikkisen Matin sijoitus olisi kyllä voinut olla muutaman pykälän korkeammallakin, Mäkipää luonnehti. 

Närväisen suorituksen arvoa nostaa myös se, että hän on edustuskelpoinen 23-vuotiaiden sarjassa vielä kahden vuoden ajan.
- Tässä joukkueessa on vielä paljon nuoria kavereita, Mäkipää kiteytti.

Tulokset:
1. Franz Göring GER 38.23,98
2. Maxim Bulgakov RUS 39.09,06
3. Alexander Legakov RUS 29.19,54

9. Toni Närväinen 40.09,75
16. Matti Heikkinen 40.39,55
23. Matias Stranvall 41.48,48
28. Matti Kylmälä 41.51,22

Tulokset: http://www.pflanzl.info/