Uutisen päiväys

4.11.2007← Takaisin

Saariselän FIS-hiihtojen järjestäminen varmistui - jaossa paikkoja Beitostölenin maailmancupiin

Ensilumen kilpailukausi pyörähtää toden teolla käyntiin 10.-11. marraskuuta, jolloin Saariselällä järjestetään maailmancupin katsastuksinakin toimivat FIS-kilpailut. Kilpailujen järjestäminen vahvistui sunnuntaina.

Saariselällä on sunnuntaina kuusi astetta pakkasta, mikä on mahdollistanut tehokkaan etenemisen ladun teossa. Ennusteiden mukaan alkuviikon lauha jakso tuo Saariselälle luonnonlunta, lumetusta puolestaan pystytään jatkamaan taas viikon puolessa välissä kiristyvien pakkasten myötä.

”Lumetus on nyt käynnissä. Ladun vaativin, noin kilometrin mittainen osuus alkaa olla lumetuksen osalta valmis. Latu-urat saadaan tehdyksi alkuviikosta”, Pohjois-Lapin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Sanna Kortelainen kertoi tilanteesta sunnuntai-iltapäivällä.

Maastohiihtäjille 10. marraskuuta vapaalla hiihtotavalla käytävät naisten 10 kilometriä ja miesten 15 kilometriä ovat kauden ensimmäiset normaalimatkan kilpailut. Kilpailut ovat samalla katsastukset vastaaville matkoille Norjan Beitostölenin maailmancupiin 24. marraskuuta.  Normaalimatkoilla Suomen kiintiö cupissa on naisissa kuusi ja miehissä viisi. Kuumassa ryhmässä ovat naisten puolella Virpi Kuitunen, Pirjo Muranen, Riitta-Liisa Roponen ja Aino-Kaisa Saarinen sekä miehissä Sami Jauhojärvi ja Ville Nousiainen. Heidän lisäkseen Saariselän katsastuskilpailuista on luvassa paikka joukkueeseen naisissa parhaalle ja miehissä kahdelle parhaalle.

Beitostölenissä hiihdetään viestit 25. marraskuuta, joten joukkuetta täydennetään Oloksella 17. marraskuuta hiihdettävien perinteisen katsastuskilpailuiden jälkeen. Saariselän kilpailuiden kärkikaksikon lisäksi joukkueeseen nimetään sekä naisissa että miehissä yksi hiihtäjä valmennusjohdon valitsemana ns. villillä kortilla.

”Olemme erittäin iloisia, että pystymme katsastuskilpailut Saariselällä järjestämään. Muille kuin kuumassa ryhmässä oleville urheilijoille tämän on tilaisuus näyttää, kuinka vahvassa ja nopeassa kunnossa he ovat, ja lunastaa paikkansa maailmancupiin. On erittäin tärkeää, että pystymme järjestämään kilpailut vaativalla radalla, sillä maailmancupeissa hiihdetään vaativalla radalla. Saariselkä on tehnyt erittäin hyvää työtä myös ensilumenladun valmistelujen kanssa”, Suomen maastohiihdon päävalmentaja Magnar Dalen kiittää.

Sunnuntaina Saariselällä hiihdetään sprintti perinteisellä hiihtotavalla. Kilpailu on kansallisen Adecco Sprintticupin toinen osakilpailu, ensimmäinen hiihdettiin Vuokatissa 20. lokakuuta.

Saariselän kilpailut alkavat lauantaina kello 11 ja sunnuntaina kello 10.

***
HUOM! Saariselän FIS-kilpailuihin on ilmoittautumisaikaa tiistaihin 6.11. klo 16:00 mennessä: sähköpostilla tapio.pussinen@inari.fi tai kirjallisesti os. Inarin Yritys, Tunturihotelli, 99830 SAARISELKÄ.

Lisätietoja ja kilpailukutsu kokonaisuudessaan: www.inarinyritys.net