Uutisen päiväys

23.2.2008← Takaisin

Saarinen yllätti kolmanneksi Falunin yhdistelmäkilpailussa

Aino-Kaisa Saarinen taisteli kolmanneksi yhdistelmäkilpailussa Falunin maailmancupissa lauantaina. Hollolalainen hävisi voittoon hiihtäneelle Norjan Astrid Jacobsenille 14,3 sekuntia. Norjalaisten kaksoisvoiton täydensi Marit Björgen.

Riitta-Liisa Roponen oli perinteisen osuuden jälkeen 26:s, mutta nousi vapaalla 11:nneksi. Virpi Kuitunen oli 12:s ja säilytti kärkipaikkansa maailmancupissa. Riikka Sarasoja oli 41:s.

Saarinen oli perinteisen osuuden jälkeen parhaana suomalaisena yhdeksäntenä kahdeksan sekunnin päässä kärjessä hiihtäneestä Jacobsenista. Vapaalla hän nousi kuitenkin viimeisillä kilometreillä hienosti taistelemaan kolmossijasta. Saarinen laski stadionille kolmantena ja piti sijansa loppukirissä Italian Sabina Valbusan ja Ruotsin Anna Hanssonin kovasta vastuksesta huolimatta.

”Yllätin kaikki! Ajattelin perinteisellä, että ei tästä tule mitään. Tuntui, että olin ensimmäisen kierroksen jälkeen pussissa, mutta ajattelin että hiihdän rauhallisesti. Vapaalle kun lähdettiin, hiihto tuntui helpolta ja yhtäkkiä huomasin olevani kolmantena. Ensimmäistä kertaa skeitti (vapaa hiihtotapa) kulki tällä kaudella. Uskoin itseeni, että sieltä se löytyy ja nyt se löytyi”, Saarinen iloitsi kukitusseremonioita odotellessaan.

Saariselle palkintopallisija oli maailmancupin henkilökohtaisissa kilpailuissa uran kymmenes ja yhdistelmäkilpailussa ensimmäinen. Tällä kaudella Saarinen oli ennen Falunia palkintopallilla maailmancupissa Davosissa (10 km perinteisellä kolmas) ja Otepäässä (10 km perinteisellä toinen) sekä Tour de Skissä Nove Mestossa prologissa (toinen) ja 10 kilometrin perinteisellä (voitto).

Vahvasti vapaan osuudella noussut Roponen oli tyytyväinen kilpailuunsa. Eroa Jacobseniin oli maalissa 42,7 sekuntia.
”Ei ollut huonoa fiilistä missään, hyvin meni. Hyvän tasapainoisen hiihdon pystyin tekemään. Sen verran oli tuulta, että jos jäi porukasta, oli raskaampaa”, Roponen kertoi.

Kuitunen säilytti johtopaikkansa maailmancupin kokonaiskilpailussa 31 pisteen erolla toiseksi nousseeseen Jacobseniin. Ero Charlotte Kallaan (lauantaina 20:s) on sata pistettä.
”Tämä yllätti positiivisesti. Eilen oli vielä tosi huono ja voimaton olo (vatsataudin jäljiltä). Aamulla verryttelyssä oli kuitenkin jo paljon parempi olo. Tämä oli normaali sijoitus, olen tosi tyytyväinen”, yhdistelmäkilpailussa maailmancupissa parhaimmillaan kuudenneksi yltänyt Kuitunen kertoi iloisena.

Tulokset ja cup-tilanteet: www.fis-ski.com