Uutisen päiväys

28.7.2007← Takaisin

Saarinen uusi Aatelin voittonsa

Aino-Kaisa Saarinen uusi Vuokatin Aateli Racen voittonsa. Suomalaismiehistä juoksun ja hiihdon yhdistelmäkilpailun paras oli toiseksi sijoittunut Matti Heikkinen.

Maajoukkueurheilijoille kilpailu oli hyvä kova harjoitus kovan leiriviikon toiseksi viimeisenä päivänä. Leirillä oli harjoiteltu Tour de Ski-henkisesti kovaa, ja ainakin etäisesti Tour de Skitä muistutti myös loppuratkaisu Vuokatinvaaran nousussa.

Vettä satoi enemmän tai vähemmän koko kilpailun ajan. Kärkisijat ratkottiin odotetusti vasta Vuokatinvaaran nousussa. Jo juoksuosuuden voittanut Saarinen kävi voittokamppailun kakkosena hiihtoon pääseen Pirjo Murasen kanssa. Kaksikko taivalsi vuorovedolla, kunnes Saarinen nykäisi vajaa kilometri ennen maalia ja karkasi voittoon 14 sekunnin erolla. Riitta-Liisa Roponen oli kolmas.

"Tämä sopi ohjelmaan ihan mukavasti. Väsymystä on tietysti tullut leirin mittaan. Järki kädessä piti hiihtää eikä ottaa turhia riskejä. Juoksu oli yllättävän nopeatempoista, hiihdossa meillä oli Pirjon kanssa rennon reipas matkavauhti. Kesä on mennyt suunnistellusti ja vähän paremminkin, ensimmäisen kerran kahteen vuoteen jalat ovat olleet siinä kunnossa, että olen voinut juosta", juoksemisesta paljon tykkäävä Saarinen iloitsi.

Miesten kilpailussa Vaaran nousuun lähti kärkijoukko, jossa oli kymmenkunta hiihtäjää. Kazakstanin Maksim Odnodvortsev kiri voittoon, Matti Heikkinen ja Teemu Kattilakoski tulivat maaliin hyvässä tuntumassa toisena ja kolmantena. Maajoukkuehiihtäjistä Ville Nousiainen oli parhaana viides. Matias Strandvall oli 16:s ja yksin kärkiletkan takana hiihtämään joutunut Sami Jauhojärvi 21:s.

"Nousun alta lähti veto ja siinä avasin itsekin sitten kirin hyvissä ajoin. Sisulla jaksoin painaa. Talveen on pitkä aika, mutta tämä oli hyvä signaali", ensimmäistä kertaa Aateli Raceen osallistunut Heikkinen tuumi.

Tulokset Aateli Race 2007