Uutisen päiväys

5.2.2008← Takaisin

Saarinen tähtää palkintopallille Otepäässä

Maastohiihdon maailmancup jatkuu yhden väliviikonlopun jälkeen Viron Otepäässä, jossa on monille suomalaishiihtäjille mieluisa ohjelma: naisten kymppi ja miesten 15 kilometriä sekä sprintit perinteisellä hiihtotavalla.

Aino-Kaisa Saarinen on yksi niistä suomalaishiihtäjistä, jotka tähtäävät Otepäässä palkintopallille. Saariselta kolmen joukkoon yltäminen on tällä kaudella onnistunut jo Davosissa perinteisen kympillä (3:s) sekä Tour de Skin kahdessa osakilpailussa.
”Ainakin normaalimatkalla sinne palkintopallille Otepäässä yritän”, Saarinen sanoo.
Kanadan maailmancup-reissusta Saarinen toipui vajaassa viikossa. Sen jälkeen hollolaista on ilahduttanut Lahden seudulle satanut lumi.
”On ollut mahtavaa, kun on hiihtäessä päässyt joka paikassa kiertämään. Nyt olen pitänyt hyvän treenijakson”, Saarinen iloitsee.
Erityisen iloinen Saarinen on siitä, että Lahden maailmancupissa käytössä olevat kilpareitit ovat jo nyt käytettävissä ja täysin hiihdettävässä kunnossa.
”Ne ovat loistavassa kunnossa”, reiteillä iloisena hiihtänyt Saarinen kiittää lahtelaisia.

Kurttila ja Ohtonen palaavat maailmancupiin

Kanadan osakilpailut väliin jättänyt Sami Jauhojärvi on keskittynyt Vantaan SM-kisojen jälkeen harjoitteluun kotioloissa ja hiihtänyt kilpaa vain Kainuun piirinmestaruuskilpailuissa toissa viikonloppuna.
”Pikkuhiljaa paremmin ja paremmin on mennyt. Tai tunne on sellainen, mutta Otepäässä kisoissahan se sitten selviää. Viime viikonloppuna en hiihtänyt kilpaa, lauantaina tein yhden kovemman harjoituksen. Otepäästä odotan kauden parasta pertsan hiihtoa. En tiedä, mihin se riittää, mutta toivottavasti samanlaiseen sijoitukseen kuin Davosissa”, Davosin maailmancupissa joulukuussa kolmanneksi hiihtänyt Jauhojärvi sanoi.
Maailmancupiin ulkomailla palaavat kokeneet Keijo Kurttila ja Olli Ohtonen. Kurttila hiihti edellisen kerran maailmancupia ulkomailla Tukholmassa viime maaliskuussa, mutta Ohtosen vastaavasta kerrasta ehti vierähtää jo pari vuotta.

Suomen joukkue Otepäässä:
Naiset: Virpi Kuitunen Kangasniemen Kalske, Mona-Liisa Malvalehto Lahden Hiihtoseura (vain sprintti), Pirjo Muranen Ounasvaaran Hiihtoseura, Kirsi Perälä Huhtasuon Hiihto (vain sprintti), Riitta-Liisa Roponen Joutsan Pommi, Aino-Kaisa Saarinen Joutsan Pommi, Riikka Sarasoja Lappeen Riento.
Miehet:
15 km (p): Matti Heikkinen Joutsan Pommi, Sami Jauhojärvi Vuokatti Ski Team Kainuu, Ville Nousiainen Kouvolan Hiihtoseura, Olli Ohtonen Vuokatti Ski Team Kainuu, Tero Similä Ylivieskan Kuula.
Sprintti: Martti Jylhä Vuokatti Ski Team Kainuu, Keijo Kurttila Kuusamon Erä-Veikot, Kalle Lassila Vetelin Urheilijat, Matias Strandvall IF Minken, Jesse Väänänen Lahden Hiihtoseura.

Ohjelma:
Lauantai, 9. helmikuuta:
10.30 Naiset, 10 km (p)
13.30 Miehet, 15 km (p)
Sunnuntai, 10. helmikuuta:
11.45 Sprintti (p), naisten karsinta
12.05 Sprintti (p), miesten karsinta
13.30 Sprintti (p), naisten ja miesten puolivälierät, välierät ja finaalit

YLE televisioi kilpailut seuraavasti:
YLE TV2 lauantaina 9.2. klo 10.25-11.45 Naisten 10 km (p)
YLE FST5 lauantaina 9.2. klo 13.25-15.05 Miesten 15 km (p)
YLE TV2 sunnuntaina 10.2. klo 13.15-15.05 Naisten ja miesten sprintit

Lisätietoja kilpailuista: http://www.tehvandi.ee/mk/