Uutisen päiväys

12.3.2011← Takaisin

Saarinen Salpausselällä kahdeksanneksi

Kolminkertainen Oslon MM-mitalisti Aino-Kaisa Saarinen sijoittui kahdeksanneksi Salpausselän maailmancupin lauantaisessa yhdistelmähiihdossa (5 + 5 km). Saarisen lisäksi mc-pisteille ehtivät suomalaisista Riitta-Liisa Roponen (17.) ja Kerttu Niskanen (25.).

Kilpailun voittoon hiihti 30 kilometrin tuore maailmanmestari Norjan Therese Johaug, joka löi muutamalla sentillä loppukirissä maailmancupin kokonaiskilpailun voiton jo aiemmin varmistaneen Puolan Justyna Kowalczykin. Kaksikko karkasi heti vapaan osuuden alussa muulta joukolta.

Italian Arianna Follis oli kolmas, kauden hiihtokuningatar Norjan Marit Björgen neljäs ja Ruotsin Charlotte Kalla viides.

Aino-Kaisa Saarinen säilytti jo suksien vaihdossa olleen kahdeksannen tilan loppuun asti. Ennen Salpausselkää sairastellut Saarinen hävisi kärkikaksikolle 49,3 sekuntia.

- Vielä tiistana nuha ja yskä olivat niin pahoja, että luulin kisan jäävän väliin. Oli aivan ihanaa hiihtää Salpurilla parin vuoden tauon jälkeen. Kannustus oli kovaa ja jotenkin sairastelu taitoi jopa avata hiihtoa kauden loppukisoja ajatellen.

17. sijoittunut Riitta-Liisa Roponen hävisi Johaugille +1.24,0. Kerttu Niskaselle (25)tuli eroa kärkeen +1.41,4.

Riitta-Liisa Roponen:

– Kisa oli tosi vaikea. En ole yhtään tyytyväinen siihen. Ei osaa oikein sanoa mitään koko kisasta.

– Sitä ei voi syyttää, että Salpausselkä oli niin lähellä Osloa.

– Huomisessa sprintissä en aio hiihtää. Tosin, se ei johdu tästä surkeasta hiihdosta, sillä muutenkaan en olisi huomenna kisannut. Sen kummemmin en osaa sanoa kauden jatkosta.

– Kyllä tämä kausi on pettymyksenä lähellä kymppiä. Ensi kaudesta ei uskalla sanoa vielä mitään.

Krista Lähteenmäki:

– Tosi väsynyt olen ollut Oslon jälkeen. Sen verran on verottanut, että kisat niin lähekkäin. Hengitys elimistö on ollut ihan tukossa koko viikon. Kuusi kovaa kisaa Oslossa verotti aika paljon.

– Tämän päivän keli oli ihan hyvä. Eilinen lumisade ei enää vaikuttanut.

– Huomisen sprintissä yritän saada ainakin kaksi hiihtoa. Toki se kolmaskin siintää mielessä, mutta kahteenkin olisin jo ihan tyytyväinen näin väsyneenä.


Muut suomalaissijoitukset:

34) Krista Lähteenmäki +2.07,6
37) Riikka Sarasoja +2.10,1
43) Laura Ahervo +2.28,0
47) Anne Kyllönen +2.35,5
52) Teija Lehtimäki +2.57,0
57) Satu Pirttiniemi +3.12,9
59) Maria Grundvall +3.33,8
64) Maija Hakala +4.24,0
65) Outi Gröndahl +4.26,2
68) Tanja Kauppinen +5.30,2

Suomen Maastohiihto ry
Maastohiihdon
tiedotus - tiedotus@maastohiihto.fi