Uutisen päiväys

24.3.2007← Takaisin

Saarinen parhaana suomalaisena kuudenneksi Falunissa

Aino-Kaisa Saarinen oli parhaana suomalaisena kuudes maastohiihdon maailmancupin kauden henkilökohtaiset kilpailut päättäneissä yhdistelmäkilpailuissa Falunissa lauantaina.

Naisten 7,5+7,5 kilometrin kilpailun voitti Norjan Marit Björgen ennen uransa päättänyttä Tshekin Katerina Neumannovaa ja norjalaisjunioria Therese Johaugia.

”Olihan tämä. Enemmänkin oli tarjolla, mutta ei tänään niin ei. Niin pitkään taistelin, kun pystyin. Alussa perinteisellä tuntui, että ei pysty mihinkään, mutta vapaa lähti kulkemaan yllättävän hyvin. Oli kyllä sellaista taistelua”, Saarinen sanoi.

Muista suomalaisista Riitta-Liisa Roponen oli 16:s, Virpi Kuitunen 28:s, Pirjo Manninen 29:s ja Riikka Sarasoja 34:s.

”Ei kyllä ollut mitään parasta. Olin itse huono, mutta suksi oli vielä huonompi. Olin jo lähtiessä tosi väsynyt, en tiedä, painoiko Holmenkollenin kolmekymppiä vielä”, Roponen tuumi.

”Pertsa oli tosi vaikeaa, olin hirveän väsynyt, kun kaksi yötä olen huonosti nukkunut. Vapaalla lähti tosi hyvin alku normaaliin verrattuna, kolme kilometriä meni todella hyvin, eikä koskenut mihinkään. Sitten alkoi koskea (selkään) ja loppu oli sellaista turistitouhua. Ei ole minun laji tämä (yhdistelmäkilpailu)”, Kuitunen tuumi.

Similä ainoana suomalaismiehenä pisteille

Miesten 15+15 kilometrin kilpailun voitti Tobias Angerer. Parhaana ja ainoana pisteille päässeenä suomalaisena Tero Similä oli 16:s. Miesten cupin kokonaiskilpailussa parhaana suomalaisena yhdeksänneksi sijoittunut Sami Jauhojärvi oli lauantaina 37:s, Matti Kylmälä oli uransa toisessa maailmancupin kilpailussa 48:s, Ville Nousiainen keskeytti toiselle vapaan hiihtotavan vitoselle lähdettäessä.

”Raskas keli oli, aika vetistä. Hiihto oli kyllä parempaa kuin viime viikonloppuna Holmenkollenilla. Perinteinen tuli hyvin ja oli tärkeää, että siinä pysyin mukana. Vapaalla aina sitkuttelee jotenkin. Täällä on aina mennyt pursuit hyvin. Pitää nyt kerrankin olla tänä vuonna tyytyväinen. Ihan tyytyväinen olen”, Similä tuumi.

Sunnuntaina Falunissa hiihdetään viestit.