Uutisen päiväys

2.12.2007← Takaisin

Saarinen jättää sunnuntainkin kilpailun väliin

    Aino-Kaisa Saarinen ei kilpaile flunssan vuoksi Rukan maailmancupissa myöskään sunnuntaina hiihdettävällä 10 kilometrin perinteisellä.

    ”Eilen nostatti taas lämpöä. Nyt aamulla oli parempi olo, mutta kun kävin vähän juoksemassa, totesin, että turha yrittää (kilpailla)”, Saarinen sanoi sunnuntaiaamuna.

    Saarinen katsoi järkevämmäksi parantaa itsensä kunnolla ja keskittyä tuleviin kilpailuihin. Rukalta Saarinen suuntaa Rovaniemelle, jossa hän valmistautuu ensiviikonloppuna Davosissa hiihdettäviin maailmancupin kilpailuihin alppimajassa. Alppimajaan hän siirtyy kuitenkin vasta terveydentilan niin mahdollistaessa eli lääkäriltä luvan saatuaan. Ennen Davosia hän osallistuu torstaina Linnan juhliin.

    Suomen joukkueen päävalmentaja Magnar Dalen oli luonnollisesti harmissaan, että sekä Virpi Kuitunen että Aino-Kaisa Saarinen eivät pystyneet kotiyleisön edessä starttaamaan lainkaan.

    ”Tietysti se on valitettavaa, että he eivät päässeet kilpailemaan kotiyleisön edessä. Mutta meillä on viisaita urheilijoita, jotka ymmärtävät olla kilpailematta sairaina tai toipilaina. Liian monta kertaa olen nähnyt urheilijoita, jotka sairastumisen jälkeen aloittavat kilpailemisen liian ajoissa ja pilaavat koko kauden”, Dalen sanoi.