Uutisen päiväys

26.3.2008← Takaisin

Saarinen ja Malvalehto Venäjälle viiden osakilpailun sprinttikiertueelle

    Aino-Kaisa Saarinen ja Mona-Liisa Malvalehto edustavat Suomea Venäjällä 1.-5. huhtikuuta hiihdettävässä viiden erilaisen sprinttikilpailun kiertueella. Molemmat odottavat erilaista kilpailureissua innolla.

    ”Venäjä ja sen erilainen kulttuuri kiinnostaa. En ehkä lomalle tulisi lähteneeksi Siperiaan, joten käydään nyt katsomassa, millaista siellä on. Rybinskissäkin (maailmancupeissa) on ollut hieno yleisö kannustamassa ja meistä on pidetty hyvää huolta. Otan tämän enemmänkin seikkailuna ja hauskanpitona, mutta kun starttaan kilpailuissa, olen kyllä tosissani. Erilaisia sprinttejä ohjelmassa ja tosi kovia kisoja, uusi kokemus”, Saarinen sanoi.

    ”Odotan innolla! Siellä on hyviä sprinttikisoja, en ole aikaisemmin tuollaista hiihtänyt. Kuulostaa aika mukavalta”, vielä flunssaa poteva Malvalehto sanoo.

    Kiertue alkaa Jekaterinburgista, jossa ohjelmassa on pudotuskilpailuna hiihdettävä sprintti. Sen jälkeen kiertue jatkuu Severuralskiin, jossa rinteeseen rakennetulla hyppyreitäkin sisältävällä radalla käydään alamäkikilpailun toinen osakilpailu. Kolmas osakilpailu käydään Jugorskissa, jossa matkana on todella sprintti: 100 metriä. Kiertue päättyy lauantaina Hanti-Mansiskiin, jossa käydään aamulla ”normaali” sprintti ja päätetään kilpailu illalla takaa-ajona ylämäkikilpailulla. Kilpailijat siirtyvät etappien välit junalla (josta kuvia: http://skisprint.com/index.php?nma=catalog%26fla=stat%26cat_id=4%26page=1%26nums=11)

    Viime vuonna miesten kilpailun voitti Vasili Rotshev, naisten Jevgenia Shapovalova. Suomalaisia ei ollut mukana.

    Vielä ennen Venäjälle lentämistään Saarinen ja Malvalehto kilpailevat muiden suomalaishiihtäjien tavoin Rukalla SM-mitaleista. Saarinen aikoo kilpailla kaikkina kolmena päivänä, Malvalehdolta jää lauantain parisprintti väliin.

    Grand Prix “Sprint Tour”, ohjelma (ajat paikallista aikaa):

    Tiistai, 1.4. Jekaterinburg
    18.30-22.00 Pudotuskilpailu, 930 m, perinteinen (välierät, finaalit)

    Keskiviikko, 2.4. Severuralsk
    17.00-20.00 Extreme-sprintti, vapaa, 950 m (karsinta, välierät, finaalit)

    Torstai, 3.4. Jugorsk
    20.00-22.00 Supersprintti, 100 m, perinteinen (karsinta, välierät, finaalit)

    Lauantai, 5.4. Hanti-Mansisk
    11.00-13.30 Sprintti, 1000 m, vapaa (karsinta, välierät,finaalit)
    18.00-19.30 Finaali, naiset 1300 m ja miehet 1400 metriä ylämäkikilpailu takaa-ajona, vapaa.

    Lisätietoja: http://skisprint.com/