Uutisen päiväys

8.11.2007← Takaisin

Runsaasti hiihtäjiä Saariselän FIS-kilpailuihin

Saariselän hyväkuntoisella ensilumenladulla riittää viikonloppuna vilinää, sillä FIS-hiihtojen pääsarjoihin on ilmoittautunut yhteensä 140 hiihtäjää.


Miesten kilpailuihin on ilmoittautunut 110 hiihtäjää, naisten kilpailuihin 30 hiihtäjää. A-maajoukkueen hiihtäjistä viikonlopun kilpailuihin osallistuvat ovat kaikki muut paitsi Virpi Kuitunen, Aino-Kaisa Saarinen ja Sami Jauhojärvi.


Lauantaina ohjelmassa on naisilla 10 kilometriä ja miehillä 15 kilometriä vapaalla hiihtotavalla. Kauden ensimmäiset normaalimatkan kilpailut ovat samalla katsastukset vastaaville matkoille Norjan Beitostölenin maailmancupiin 24. marraskuuta.  Normaalimatkoilla Suomen kiintiö cupissa on naisissa kuusi ja miehissä viisi.

Kuumassa ryhmässä ovat naisten puolella Virpi Kuitunen,  Pirjo Muranen, Riitta-Liisa Roponen ja Aino-Kaisa Saarinen sekä miehissä Sami Jauhojärvi ja Ville Nousiainen. Heidän lisäkseen Saariselän katsastuskilpailuista on luvassa paikka joukkueeseen naisissa voittajalle sekä miehissä kahdelle parhaalle. Beitostölenissä hiihdetään myös viestit, joten joukkuetta täydennetään tarvittaessa Oloksella 17. marraskuuta perinteisellä hiihtotavalla käytävien kilpailuiden jälkeen.

Sunnuntaina Saariselällä hiihdetään sprintti perinteisellä hiihtotavalla. Kilpailu on kansallisen Adecco Sprintticupin toinen osakilpailu, ensimmäinen hiihdettiin Vuokatissa 20. lokakuuta. Tuolloin miesten sarjan voiton jakoivat Martti Jylhä ja Matias Strandvall, naisten ykkönen oli Kirsi Perälä. Saariselällä naisten sprinttimatka on 1,1 kilometriä, miehillä 1,3 kilometriä.

”Saariselällä sprinttirata on erittäin vaativa. Rata on harjoituksellisesti erittäin hyvä. Radassa on paljon samoja piirteitä kuin esimerkiksi Rukalla”, valmentaja Vesa Mäkipää sanoi tyytyväisenä.

Saariselän kilpailut alkavat lauantaina kello 11 ja sunnuntaina kello 10.

Ilmoittautuneet sarjoittain: http://www.inarinyritys.net/files/fis07/lahto/FIS_competitors.html

Lisätietoa kilpailuista: http://www.inarinyritys.net/