Uutisen päiväys

10.11.2007← Takaisin

Roponen vauhdikkain Saariselällä, Sarasoja hiihti paikan Beitostöleniin

Riitta-Liisa Roponen vei selvällä erolla voiton naisten kymmenen kilometrillä Saariselän FIS-hiihdoissa lauantaina. Joutsan Pommia edustava Roponen jätti vapaalla hiihtotavalla käydyssä kilpailussa Ounasvaaran Hiihtoseuran Pirjo Murasen toiseksi 34,2 sekunnin erolla.

Kilpailu oli samalla katsastus maastohiihdon maailmancupin normaalimatkojen avaukseen Norjan Beitostöleniin. Roponen ja Muranen kuuluvat maailmancupissa ns. kuumaan ryhmään, joten lauantaina kolmanneksi sijoittunut Lappeen Riennon Riikka Sarasoja vei kilpailun parhaalle jaossa olleen paikan cup-joukkueeseen. Sarasoja hävisi Roposelle 1.08,8.

”Huomaa kyllä, että treenattu on: hiihto ei ollut ihan sellaista irtonaista vielä. Mutta hyvin kuitenkin irtosi ja kun sain Piken (30 sekuntia aiemmin lähtenyt Pirjo Muranen) kiinni viimeisen ylämäen alussa (noin 9 kilometrin kohdalla), mietin että peesaanko vai mitä teen, mutta sitten teki kuitenkin mieli revittää. Hiihto oli vähän kankeaa, mutta ei paha”, Roponen tuumi hiihdostaan.

Seuraavaksi Roponen kilpailee todennäköisesti Beitostölenin maailmancupissa 24. marraskuuta, vaikka ei vielä lopullista päätöstä seuraavan viikonvaihteen Oloksen kilpailuiden suhteen olekaan tehnyt.
”En varmaan hiihdä siellä, kun täällä meni näin hyvin. Se on kuitenkin vielä auki”, hän sanoi.

Sarasoja pääsi ensimmäisellä kierroksella puoli minuuttia häntä myöhemmin lähteneen Murasen peesiin ja hiihti siinä loppuun asti.

”Se oli tosi hyvä peesi. Vauhti oli sopivaa ja siinä tuli hyvä tsemppi. Ei tämä cup-paikka yllätyksenä tullut, sillä harjoituskausi on ollut hyvä. Aiemmin on ollut kuitenkin vähän epävarmuutta (suorituksissa), joten en osannut tätä odottaa”, Sarasoja sanoi ja suunnitteli hiihtävänsä seuraavaksi Oloksella kympin perinteisellä ja todennäköisesti myös sitä edeltävänä päivänä hiihdettävän perinteisen sprintin.
****
Tulokset:
FIS-hiihdot, maailmancupin katsastus, vapaa hiihtotapa:

Naiset, 10,2 km: 1) Riitta-Liisa Roponen Joutsan Pommi 27.48,5, 2) Pirjo Muranen Ounasvaaran Hiihtoseura -34,2 sekuntia, 3) Riikka Sarasoja Lappeen Riento -1.08,8, 4) Anne Mäkinen Tarvasjoen Urheilijat -1.29,6, 5) Chae-won Lee Korea -1.44,8,…8) Mona-Liisa Malvalehto Lahden Hiihtoseura -2.07,9.

Täydelliset tulokset myöhemmin:  http://www.inarinyritys.net/