Uutisen päiväys

29.10.2017← Takaisin

Roponen pohjusti Oulun Hiihtoseuran voiton, Pentsisen ratkaisi Vantaan Hiihtoseuran ykköstilan

Kauden ensimmäisten maastohiihdon Suomen Cupin viestien voittoja juhlivat naisissa Oulun Hiihtoseura ja miehissä Vantaan Hiihtoseura. Naisten voittajajoukkueessa hiihtivät Marjaana Pitkänen, Riitta-Liisa Roponen ja Maria Virpi, miehissä vastaavasti Olli Hiidensalo, Waltteri Vinkanharju ja Anssi Pentsinen.

Naisten viestissä kakkoseksi tullut Kainuun Hiihtoseura hävisi 36,5 sekuntia. Jämin Jänne nousi ensimmäistä kertaa naisten Suomen Cupissa viestin palkintokorokkeelle oltuaan kolmas. Pitkänen toi avausosuudelta viestin kärjen tuntumassa, mutta Roponen teki toisella osuudella eroa ja ankkuri Virpi pääsi omalle 4 kilometrin osuudelleen 58,7 sekunnin johdossa. Se riitti selvään voittoon.

– En ajatellut, että noin hyvissä asemissa pääsisin lähtemään tai ajattelin ainakin, että siinä olisi isompi porukka kanssani yhtä aikaa lähdössä. Mutten kyllä kuvitellut, että Mariakaan pääsee noin isosta etumatkasta. Ihan näin emme tätä tarinaa olleet suunnitelleet, mutta lopputulos oli mieleinen. Tuntemuksiltaan oli kyllä paha, näistä alkukauden kisoista otetaan aina tietoa, hyviä treenejähän nämä ovat kohti kovempia kisoja, Roponen sanoi.

Miesten viestissä ratkaisut jäivät viimeisen osuuden viimeiselle kierrokselle. Vantaan Hiihtoseuran Anssi Pentsisen isku oli lopulta niin tehokas, ettei samaan kyytiin seuraa löytynyt. Pentsinen piti asemat loppuun asti ja pääsi tuulettamaan voittoa 5,4 sekunnin erolla Kouvolan Hiihtoseuraan. Kolmossijataistoon jäivät lopulta tiukimmin IF Minkenin Remi Lindholm ja Jämin Jänteen Ristomatti Hakola. Hakola piti nuoren haastajansa takana 0,3 sekunnin erolla.

– Päätin oman ratkaisuni tehdä tuossa viimeisen kierroksen alkuun, kun sain laskusta pikkuisen hajuraon. Hiihdin suoran kovaa ja tiesin, että laskusta saattaa päästä vähän vielä lisää karkuun. Kurun nousun alta löin niin paljon kuin lähti ja niin pitkään, kun kulki. Hönkämäen puoleen väliin niittasin aika pahasti, siinä jos olisi ollut joku peesissä, aika valmis marja olisin ollut. Hyvä, että pääsin karkuun. Hiihto tuntui tosi hyvältä, pikkuisen yläselässä painoi, kun eilen joutui aika paljon takomaan, Pentsinen sanoi.

Vantaan Hiihtoseuran videohaastattelu kokonaisuudessaan

Oulun Hiihtoseuran videohaastattelu kokonaisuudessaan

Lisää kommentteja:

Anita Korva

Lauri Vuorinen

Tulokset:

Naisten viesti
Miesten viesti