15.12.2007← Takaisin

Roponen kolmanneksi Rybinskissä

Riitta-Liisa Roponen otti uransa neljännen palkintopallisijan maailmancupissa, kun hän kiri 15 kilometrillä kolmanneksi Venäjän Rybinskissä.

Vapaalla hiihtotavalla käydyn kilpailun voitti viimeisessä nousussa ratkaisunsa tehnyt Norjan Astrid Jacobsen, jolle Roponen hävisi 1,1 sekuntia.

Yhteislähtönä käydyssä kilpailussa ratkaisut jäivät viimeiselle 3,8 kilometrin kierrokselle, jonne lähdettäessä pääjoukossa oli vielä 16 hiihtäjää. Kilpailun neljästä suomalaisesta pääjoukossa oli tuolloin enää Roponen. Viimeisessä nousussa myös Roponen paransi asemiaan ja nousi toiseksi. Loppukirissä Venäjän Natalia Korosteleva kiri neljän sekunnin kymmenyksen turvin Roposen edelle, mutta 29-vuotias haukiputaalainen oli kolmossijastaan iloinen.

”Ei harmita tippaakaan, että venäläinen meni ohi! Kolmossija tuntuu yhtä hyvältä kuin viime vuoden voitto täällä. Oli sellainen vaihtelevatempoinen kisa, koko ajan piti hakea paikkoja. Oma hiihto oli helppoa, mutta sellaista jojoilua. Ei pystynyt yhtään oman taktiikan mukaan hiihtämään, piti roikkua mukana. Tarkoitus oli kyllä aiemmin olla keulalla kuin viimeisessä nousussa. Luulin viimeisellä kierroksella, että paikat oli jo jaettu, kun ei oikein päässyt hiihtämään, mutta sitten avautuikin viimeisessä nousussa paikka. Huomenna (sunnuntain sprintissä) kaikki otetaan vastaan mitä tulee. Nopeus on vielä ollut vähän hukassa, varsinkin lähtönopeus. Tämän päivän kisa oli täällä minulle kuitenkin tärkeämpi”, Roponen sanoi.

Muista suomalaisista Aino-Kaisa Saarinen oli 17:s (-49,8 sekuntia), Pirjo Muranen 19:s (-55,5) ja Virpi Kuitunen 21:s (-1.08,1).

”Se oli sellaista tasapaksua. Vauhti ei kiihtynyt missään vaiheessa, samaa alusta loppuun. Se oli vähän sellaista kuin Davosin viestissä, tasapaksua. Voi jo melkein ennustaa, että Aikku vapaan kisassa 17:s…”, Saarinen viittasi hänelle vapaan kisoissa tutuksi tulleeseen sijalukuun.

”Alku kaksi kierrosta oli suht helppoa, mutta kolmannella kierroksella 2,5 kilometrin jälkeen nousun päällä tasaisella oli vähän vaikeaa, vaikka teki töitä, ei päässyt eteenpäin. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen vapaan normaalimatkan kilpailu maailmancupissa tällä kaudella, että pääsin maaliin. Tyytyväinen olen kaikin puolin”, Muranen sanoi.

”Jouduin hiihtämään tänään selän ehdoilla enkä kunnon mukaan. Tahtoa oli enemmän, mutta kipu saneli vauhdin”, Kuitunen sanoi.