29.3.2007← Takaisin

Roponen ja Kattilakoski ottivat ensimmäiset mestaruudet Pyhäjärven SM-kisoissa

Pyhäjärven SM-viikonlopun ensimmäiset mestarit olivat Riitta-Liisa Roponen vapaalla 10 km:lla ja Teemu Kattilakoski saman hiihtotavan 15 km:lla.

Pyhäjärven SM-kisajärjestäjät ovat tehneet voimiaan säästämättä töitä kesäolosuhteita vastaan ja kauden viimeisille Suomen-mestaruushiihdoille on luotu olosuhteet kuin ihmeen kaupalla.

Naisten vapaalla kympillä Joutsan Pommin Riitta-Liisa Roponen oli omaa luokkaansa voittaen kilpailun 45,7 sekunnilla ennen kauden kansainvälistä hiihtokuningatarta Virpi Kuitusta, Kangasniemen Kalske. Pronssisijallekaan ei löytynyt yllättäjää. Sen otti Joutsan toinen edustaja Aino-Kaisa Saarinen, reilut viisi sekuntia Kuitusesta jääneenä.

Miesten vapaan 15 km:n Suomen mestariksi hiihti Alavieskan Virin Teemu Kattilakoski ajalla 33.51,1 reilut 15 sekuntia Vuokatti Ski Team Kainuun Alexander Schwarzista. Pronssille hiihti Johannes Kohonen, Taipalsaaren Veikot. Vuokatin Martti Jylhä oli neljäs. Kymmenen parhaan joukkoon ylti myös yhdistetyn maailmanmestari, Ounasvaaran Hiihtoseuran Hannu Manninen, joka oli yhdeksäs.

Pyhäjärven SM-hiihdot jatkuvat lauantaina perinteisellä hiihdettävillä naisten 5 ja miesten 10 km:lla.