Uutisen päiväys

22.12.2019← Takaisin

Ristomatti Hakola ja Joni Mäki taistelivat kolmanneksi Planican parisprintissä – "Nyt tästä kyllä runnotaan kolmen parhaan joukkoon"

Ristomatti Hakola ja Joni Mäki nousivat palkintopallille Planican parisprintissä vauhdikkaan kilpailun päätteeksi. Palkintopallisijoituksista taisteli lopussa neljä joukkuetta, kun pääjoukosta erkaneiden joukossa olivat Norjan ykkös- ja kakkosjoukkue sekä Ranska ja Suomi.

Joni Mäki onnistui kukistamaan loppukirissä ilmiömäisellä tavalla Ranskan ankkurin Lucas Chanavatin, joka voitti lauantain henkilökohtaisen sprinttikilpailun. Mäelle palkintopallisijoitus on uran ensimmäinen maailmancupissa.

– Eilinen hiihto ei ollut sattumaa, tänään kulki vähintäänkin yhtä hyvin. Koitin säästellä mahdollisimman paljon paukkuja viimeiselle kierrokselle. "Risto" piti sijoitusta hyvin korkealla, oli helppo hiihtää. Viimeisellä päästeltiin niin lujaa, kun pääsee. Ajattelin, että nyt tästä kyllä runnotaan kolmen parhaan joukkoon, kertasi Mäki.

Ristomatti Hakola ei osannut aamulla odottaa palkintopallisijoitusta. Joukkuekaverin loppuveto sai kokeneemmalta urheilijalta suitsutusta.

– En olisi aamulla uskonut, eilen meni niin päin p:tä. Sovittiin, että tuon keulaporukassa ja Joni hoitaa loput. Aivan jäätävä loppu, kyllähän se on mukavaa pallilla seistä. Tuota voisi tehdä useamminkin, totesi Hakola.

Kilpailun voittoon taisteli Norjan ykkösjoukkue ennen Norjan kakkosjoukkuetta ja Suomea.

Suomen kakkosjoukkue ei selviytynyt finaaliin. Joukkueessa hiihtivät Verneri Suhonen ja Lauri Vuorinen.

Tulokset

Suomen naisten joukkueita ei nähty tänään finaalissa. Suomen ykkösjoukkue, Anni Alakoski ja Katri Lylynperä, sijoittui karsintavaiheessa eränsä kahdeksanneksi. Samassa erässä hiihtänyt Suomen kakkosjoukkue, Tiia Olkkonen ja Anita Korva, oli erän 11:s. 

Alakoski ja Olkkonen hiihtivät parisprinttiä urillaan ensimmäistä kertaa.

– Uran ensimmäinen parisprintti ja sattui vielä maailmancuptasolle. Vähän jännitin, että miten sitä osaa ja miten sitä pitää hiihtää. Ihan hyvää menoa oli tänään, kaksi ekaa vetoa jaksoi ihan hyvin, loppuun tuli pieni hyytyminen. Ihan hyvä fiilis jäi kisasta, totesi Alakoski päivän päätteeksi.

Naisten kilpailun voitti Ruotsin kakkosjoukkue ennen ykköstä. Kolmanneksi sijoittui Sveitsi. 

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa
Joni Mäki
Ristomatti Hakola
Anni Alakoski
Katri Lylynperä
Tiia Olkkonen