28.3.2008← Takaisin

Riitta-Liisa Roposelle kauden kolmas SM-kulta

Joutsan Pommin Riitta-Liisa Roponen otti kauden kolmannen Suomen mestaruutensa, kun hän piti nopeinta vauhtia vapaan vitosella Rukalla. Roponen jätti toiseksi tulleen Kangasniemen Kalskeen Virpi Kuitusen 13 sekunnin päähän. Joutsan Pommin Aino-Kaisa Saarinen vei pronssin.

”Oli kyllä raskasta ja hapottavaa. Rata kyllä sopii minulle hyvin. Ajattelin lähteä reippaalla vauhdilla ja alusta kovaa. Lopun Virpi tuli sekunnin kovemmin”, mestaruudestaan iloinnut Roponen kuvasi ”hyytymistään” lopussa.
Roponen ei monien yllätykseksi hiihdä lauantaina perinteisen parisprintissä, mutta on mukana sunnuntaina perinteisen 30 kilometrillä.
”Meillä on seurassa laaja taso, enkä olisi perinteisen sprintissä ollut mikään ylivertainen pari Aikulle”, Roponen sanoi.
Kuitusen viikko Rukalla kisoihin valmistautuessa on sujunut kiireisesti yhteistyökumppaneiden ja median tapaamisen merkeissä.
”Kun muut vetivät vetoja, minä vedin hiihtokoulua. Olen ollut täällä tiistaista asti ja pari kertaa suksilla”, Kuitunen naurahti mukavaa hiihtokoulukokemustaan.
”Olin ensimmäisen mäen päällä jo 10 sekuntia jäljessä (Roposta), oli vaikeuksia löytää rytmiä.”, maailmancupin voittaja sanoi.
Kuitunen hiihtää lauantaina ensimmäistä kertaa parisprinttiä SM-tasolla ja saa parikseen 23-vuotiaiden kaksinkertaisen MM-mitalistin Silja Tarvosen. Aino-Kaisa Saarinen totesi urakan raskaaksi, mutta oli tyytyväinen pronssiin. Lauantaina Saarinen hiihtää parisprinttiä, mutta jätti seurajohdon päätettäväksi parinsa. Neljänneksi sijoittui Ounasvaaran Hiihtoseuran Pirjo Muranen, joka hävisi pronssin vain 2,5 sekunnilla. Maailmancupissakin palkintosijoja napannut kärkinelikko oli kilpailussa omaa luokkaansa, sillä viidenneksi sijoittunut vielä 18-sarjainen Krista Lähteenmäki hävisi voittajalle jo minuutin.