Uutisen päiväys

13.1.2008← Takaisin

Riitta-Liisa Roponen otti kuudennen SM-kultansa

Joutsan Pommin Riitta-Liisa Roponen otti helponnäköisen voiton Suomen-mestaruuskilpailujen naisten takaa-ajokilpailussa Vantaalla. Hopeaa hiihti Virpi Kuitunen, Kangasniemen Kalske ja pronssia Ounasvaaran Hiihtoseuran Pirjo Muranen.

Ensin hiihdetyllä 7,5 km:n perinteisen osuudella kärkikolmikko Pirjo Muranen, Virpi Kuitunen ja Riitta-Liisa Roponen piti hyvää vauhtia ja erottui nopeasti muusta joukosta.

"Ennen lähtöä Virpi ja Pirjo heittivät, ettei hiihdetä tänään kovaa. Sitten he kuitenkin vetivät ihan sikakovaa. Siinä mentiin minulle lujaa perinteisellä. Onneksi minulla oli älyttömän hyvä perinteisen suksi, " kertoi voittaja Riitta-Liisa Roponen maalissa. "Tiesin, että minulla on hyvät mahdollisuudet pärjätä, mikäli pysyn perinteisellä porukassa."

Suksien vaihtoon Roponen tulikin aivan johdossa hiihtäneen Virpi Kuitusen tuntumassa. Pirjo Muranen oli kolmantena 1,7 sekuntia Roposesta. Kärkeen Roponen hiihti ensimmäisessä nousussa ja Virpi Kuitunen jäi hänen jälkeensä sovinnolla.

"Ei minulla ollut tarkoitus tehdä mitään irtiottoa. Ajattelin, että varmaan mennään Virpin kanssa vuorovedolla. Virpi kuitenkin tyytyi suosiolla ottamaan vain mitalin," Roponen arvioi. Hän kertoi selvinneensä Tour de Skin ja lauantain viestin rasituksista kohtuullisen hyvin ja on maanantaina lähdössä toiveikkaalla mielellä parin viikon maailmancupturneelle Kanadan Canmoreen. "Siellä on sopivia matkoja, vapaa kymppi ja takaa-ajo. Kauden tavoitteena oli ottaa podiumpaikka. Nyt kun sellainen on jo saavutettu, ei lisä olisi pahitteeksi," Roponen kertoi.

Virpi Kuitunen kertoi olleensa aamulla tosi väsynyt, kun kello soi 8.15. "Ei tehnyt yhtään mieli lähteä matkaan. Eilinen varmaan vähän potkaisi takaisin. Lauantaina oli niin hirveä into hiihtää seuralle sitä viestimitalia. En jaksanut pitää perinteisellä vauhtia ja vapaalla en mahtanut Ritulle mitään."

Päivän mitalijärjestys ei ollut pronssia ottaneelle Pirjo Muraselle yllätys: "Odotinkin, että tämä olisi marssijärjestys. Lähdin reippaasti, mutta selkäranka katkesi siinä perinteisen lopussa," hän kertoi ja sanoi lähtevänsä innolla Amerikan turneelle. "Siellä on kaksi mielenkiintoista, hyvää sprinttiä ja muutenkin hyvä ohjelma," Muranen arvioi.

Tulokset:
Naisten Energia-takaa-ajo, SM-hiihdot, Vantaa 13.1.2008
1. Riitta-Liisa Roponen, Joutsan Pommi 23.21,1+21.54,2 tulos 45.43,3
2.Virpi Kuitunen, Kangasnimen Kalske 23.20,4 + 22.31,9 tulos 46.19,5
3. Pirjo Muranen, Ounasvaaran Hiihtoseura 23.25,6 + 23.27,3 tulos 47.22,7
4. Riikka Sarasoja, Lappeen Riento 48.22,6
5. Kirsi Antila, Jämin Jänne 49.22,6

6. Satu Pirttiniemi, Kuoreveden Kärki 50.24,8

Tulokset ja lisätietoja Vantaan SM-hiihdoista: http://www.vantaanhiihtoseura.fi/SM2008/index.html