Uutisen päiväys

28.2.2015← Takaisin

Reisjärven Pilke vei 20-vuotiaiden viestimestaruuden

  Reisjärven Pilkkeen ankkuri Anni Alakoski oli tosi tyytyväinen varmistettuaan joukkueensa voiton parinkymmenen sekunnin erolla Seinäjoen Hiihtoseuraan.
  – Tämä oli yksi kauden parhaista hiihdoista. Koko kausi on ollut vaikea ja nyt tuntui, että hiihto kulkee ensimmäisen kerran tällä kaudella.
  Alakoski täydensi Anette Veerpalun ja Johanna Niskakosken mainiot alkuosuudet. Vuokatissa viimeistä vuottaan opiskeleva, Andrus Veerpalun tytär Anette tuli avausosuudelta vaihtoon toisena ja Niskakoski siirtyi heti alkunousussa kärkeen. Lopussa etumatka vielä kasvoi, kun Seinäjoen nuori Noora Kupari kupsahti Anttosen mutkassa nurin. Vuosi sitten 18-sarjassa Suomen mestaruuden voittanut Seinäjoen Hiihtoseura sai nyt SM-hopeaa joukkueella Senni Vuolle, Noora Kupari ja Jasmi Joensuu. Koko joukkue piti Kallin 3,3 kilometrin ladusta, eikä ankkuri Jasmi Joensuu kaipaillut pidempää matkaa.
  – Minusta tämä on hyvä näin. Tasoerot ovat kuitenkin aika suuret ja lyhyellä matkalla viesti säilyy jännempänä. Pronssille hiihti Oulun Hiihtoseuran joukkue Aija Söyrinki, Heidi ja Pia Vähäkuopus.  
  18-tyttöjen sarjassa mestaruuden voittivat selvästi IK Kronanin Emelie Svenlin, Fanny Storvall ja Eveliina Piippo. Joukkue johti ensimmäisestä vaihdosta lähtien ja Pirkkalan Hiihtäjistä Kronaniin viestien vuoksi siirtynyt Eveliina Piippo sai hiihtää paineitta ankkurina voittoon. Muut SM-mitalit menivät One Way Pro Teamille ja Mikkelin Hiihtäjille. 

  Teksti ja kuva: Kisajärjestäjien viestintä / Heikki Roimela