Uutisen päiväys

19.1.2014← Takaisin

Pyy 19:nneksi Saksassa

Vammaishiihdon maailmancupissa Saksassa Sini Pyy sijoittui kelkkahiihdon viiden kilometrin kisassa 19:nneksi. Molemmissa viikonlopun aiemmissa starteissa viidenneksi hiihtänyt Ilkka Tuomisto jätti sunnuntain kisan väliin sairastuttuaan vatsatautiin.

Uransa viidennen maailmancup-startin hiihtänyt kelkkahiihtäjä Sini Pyy sijoittui sunnuntaina 19:nneksi.
- Pystyin oman tasoni mukaiseen suoritukseen.  Ero oli aika lailla sama kuin Vuokatissa, ei pystynyt parantamaan, mutta ylipäätään tämä oli reissuna todella hyvä ja opettavainen, Pyy kommentoi ensimmäistä ulkomaan kisareissuaan.
Lauantaina nainen sijoittui 21:nneksi törmättyään karsinnassa aitaan.
- En kaatunut, eikä ollut mitään ongelmia. Nyt oli omasta hiihdosta kiinni, enkä ole pettynyt, koska tein parhaan suorituksen mihin pystyin.
Ensimmäisen oman kelkkansa vasta puoli vuotta sitten saanut Pyy hakee vielä tuntumaa kelkkahiihtoon.
- Mä oon niin kauhean alussa vasta uralla, eikä se kehittyminen hiihdossa tule niin kauhean äkkiä. Voimaa on paljon, mutta sitä pitää olla vielä enemmän. Onhan se paljon, kun jäin vitosella kuusi minuuttia kärkeen, mutta jos suhteuttaa siihen, että olen vasta saanut oman kelkan ja aloitin todella pohjalta leikkausten jälkeen, niin hyvin tämä on mennyt.
Naisten viiden kilometrin kelkkahiihdon voitti Saksan Andrea Eskau, Venäjän Svetlana Konovalova hiihti toiseksi ja kolmanneksi sijoittui Ukrainan Lyudmyla Pavlenko.

Kesällä käsipyörällä pari tuhatta kilometriä ajanut Pyy kertoo, että Sotshin paralympialaisiin pääsy oli haaveena, mutta mieluummin hän lähtee paralympialaisiin sitten, kun urheilusuoritusten taso on sitä luokkaa, että sieltä voi tulla menestystä.
- Tavoitteet on korkealla. Tämä oli mahtava kokemus olla täällä. Olen taas sata kertaa parempi hiihtäjä kun pääsen kotiin.

Ilkka Tuomisto ei startannut perinteisen 10 kilometrin kisaan ollenkaan.
- Ile on ollut yöstä saakka vatsataudissa ja makaa hotellilla, joukkueen valmentaja Toni Myllylä kertoo.