11.3.2007← Takaisin

Porela ja Niskanen 20-vuotiaiden mestarit Kontiolahdella

Talven viimeiset nuorten SM-hiihdot päättyivät Kontiolahdella vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailuihin. Susanna Porela ja Iiro Niskanen veivät vanhimpien mestaruudet 20-vuotiaissa.

Nuorten MM-kisaedustajien puuttumisesta huolimatta Kontiolahden kolmipäiväisen kilpailuviikonlopun päätöksessä nähtiin kovia kilpailuja.

20-vuotiaiden 20 kilometrin kilpailu ratkesi jo hyvissä ajoin Oulun Hiihtoseuran Porelan eduksi, sillä hän jätätti tasaisesti kierros kierrokselta kilpasisariaan. Maalissa eroa hopealle tulleeseen Kuhmon Anni Mikkoseen oli 1.07,3. Kolmannelle sijalla jäi Jalasjärven Jalaksen Riikka Mansikkaviita, joka hävisi Mikkoselle ainoastaan 0,9 sekuntia.
    ”Minulla oli ihan älyttömät sukset. Melkein hävetti kuinka hyvin luisti”, Porela sanoi ja kiitteli suksiensa voitelijaa, valmentaja Tatu Väänästä.

Lempäälän Kisaa edustava Iiro Niskanen voitti tiukassa 30 kilometrillä kirikamppailussa toiseksi tullutta Espoon Aki Kauppista ainoastaan 0,6 sekuntia. Perjantaina sprintissä kultaa ottanut Ounasvaaran Ari Luusua sijoittui kisassa kolmanneksi 17 sekuntia Niskasta hitaampana.

”Tänään oli todella raskas keli ja maasto. Vedin porukkaa varmaan 90 prosenttia matkasta mutta hyvin jaksoin loppuun”, Niskanen kertoi.

18-vuotiaissa mestareiksi hiihtivät Aleksi Harjula ja Johanna Heinänen, 17-vuotiaiden mestarit olivat Jori Rantahakala ja Krista Lähteenmäki.