Uutisen päiväys

24.1.2008← Takaisin

Pohjoismaisten lajien nuorten MM-kisat siirretty

    Pohjoismaisten lajien nuorten ja maastohiihdon U23 sarjan MM-kisat Puolan Szczyrkissä on siirretty lumenpuutteen vuoksi pidettäväksi samassa paikassa 21.-28.2.2008.

    Nuorten MM-kisojen uusi ohjelma löytyy täältä.

    Järjestäjät toivovat lumitilanteen korjaantuvan kisojen uuteen ajankohtaan mennessä. FIS kontrolloi tilanteen 11. helmikuuta.

    Suomen joukkueelle kisojen siirto tulee harmillisena tietona. Se aiheuttaa monenlaisia päällekkäisyyksiä ja muuttaa suunnitelmia. Esimerkiksi yhdistetyn joukkueeseen jo valittujen Anssi Koivurannan ja Janne Ryynäsen kohdalla joudutaan tarkkaan selvittämään, mitä mahdollisuuksia heillä on olla mukana nuorten kisoissa kun yhdistetyn maailmancupia kilpaillaan Zakopanessa 23. ja 24.2.

    Aikatauluongelmia tulee myös niille U23 sarjan sprinttihiihtäjille, joiden suunnitelmissa on osallistua 27.2. Tukholmassa järjestettävään maailmancupin sprinttikilpailuun. U23 sarjan MM-joukkueessa hiihtävät mm. Martti Jylhä, Kalle Lassila ja Matias Strandvall.

    ”Kisoihin valittujen hiihtäjien osalta ohjelmat menevät kokonaan uusiksi. Valmistautuminen MM-kisoihin on suunniteltava alusta alkaen uudestaan,” kertoo nuorten MM-ryhmän hiihtovalmentaja Mikko Virtanen.

    ”Nuorten MM-kisojen arvon kannalta tällaiset muutokset eivät ole hyvä asia”, arvioi Suomen Hiihtoliiton mäkihypyn ja yhdistetyn lajijohtaja Janne Marvaila. ”Kisojen pitämisestä on koko ajan ollut epävarmuutta. Tämä on jo toinen vuosi peräkkäin kun nuorten MM-kisoja siirrellään viime tipassa. Nuorten MM-kisojen arvostuksen turvaamiseksi olisi pystyttävä varmistamaan, että parhaat voivat niihin osallistua. Kisojen pitäminen olisi voitava saada vakaammalle kannalle. Olemme valmiita olemaan mukana kehitystyössä asian saattamiseksi paremmalle tolalle.”

    Pohjoismaisten hiihtolajien nuorten MM-kisojen kotisivut: http://www.beskidy2008.pl/