Uutisen päiväys

20.1.2008← Takaisin

Pitkänen ja Lähteenmäki tuplamestareiksi

    Marjaana Pitkänen ja Krista Lähteenmäki hiihtivät tuplamestareiksi Vuokatin nuorten SM-kilpailuissa. Tuplan täydensi mestaruus sunnuntaina vapaalla kympillä.

    Ikaalisten Urheilijoiden Krista Lähteenmäki nousi Vuokatin SM-viikonvaihteen tuplamestariksi, kun hän voitti ylivoimaisesti kultaa myös vapaan hiihtotavan kympillä sunnuntaina. Hopean vei Ounasvaaran Hiihtoseuran Johanna Herajärvi, joka hävisi Sotkamon urheilulukiossa opiskelevalle Lähteenmäelle 1.13,0. Pronssin vei IF Brahen Josefin Sandvik.
    ”Hiihto oli aika lailla samanlaista kuin eilen. Yöllä en oikein kunnolla nukkunut, lähdössä oli vähän maha sekaisin, mutta ihan hyvin kuitenkin kulki. Aloitin rauhallisesti ja ajattelin, että kiristetään siitä. Taas jouduin vähän ”jäniksenä” hiihtämään. Toisella kierroksella vähän passailin ja ajattelin, että viimeisellä hiihdetään sitten se mitä pystytään. Viimeisellä kierroksella satoi lunta ja luisto alkoi vähän mennä”, Lähteenmäki tuumi.
    Rovaniemeläinen Herajärvi kuuli pitkin matkaa hyvin tilanteen.
    ”En tiedä, onko minuutti kärkeen (Lähteenmäkeen) kurottavissa vielä seuraavana vuonna, mutta pitää katsella onko intoa hiihtoon. Ulkomailla en ole aikaisemmin kilpailuissa ollut, mutta Ramsaussa olin leirillä lokakuussa. Jos PM-kisoihin pääsee, kiva olisi lähteä”, Herajärvi sanoo.
    Vöyristä Pietarsaaren lukioon opiskelemaan vaihtanut ja Luodossa asuva Sandvik otti uran ensimmäisen SM-mitalinsa. Aiemmin hän oli ollut parhaimmillaan neljäs sprintissä.
    ”Oli tosi rankka latu, olin tosi väsynyt kun tulin maaliin. Minulla oli tosi hyvä lähtöpaikka,sain koko ajan kaikki ajat. Myös sukset olivat ihan mahtavat.”

    Pitkänen yllättynyt tuplamestari

    Puijon Hiihtoseuran Marjaana Pitkänen vei Vuokatin nuorten SM-hiihdoissa kaksi mestaruutta, kun hän voitti 17-vuotiaissa myös vapaan hiihtotavan kympin kilpailun. Sunnuntaina Pitkänen jätti Leppävirran Virin Tanja Kauppisen toiseksi 32,3 sekunnin erolla. Karinaisten Kunnon Heta Jalonen vei pronssin.
    ”Tosi hyvin meni, ei olisi parempaa voinut tästä viikonlopusta tulla! Eilinen ei oikeastaan painanut, nyt lähdin tarpeeksi hitaasti ja hiihdin tasaisella vauhdilla. Paremmalta tuntui hiihtää kuin eilen, pystyin rennosti hiihtämään. En olisi etukäteen uskonut kahteen mestaruuteen, tiesin kyllä että olen hyvässä kunnossa ja harjoitellut hyvin, mutta kaksi kultaa”, Pitkänen ihmetteli.
    ”Omaa reipasta tahtia hiihdin ja jaksoin hyvin. Kun Marjaana meni ohi, yritin peesiin, en pysynyt. En ole yllättynyt mitalista, on tässä sen verran töitä tehnyt. Ei ollut kalusto-ongelmia niin kuin eilen, jolloin kisa kaatui jo ensimmäiseen mäkeen”, leppävirralla asuva Kauppinen sanoi.
    Pronssimitalisti Jalonen oli yllättynyt mitalistaan.
    ”Tosi hyvältä tuntui hiihto, tosi yllätys oli tämä mitali. Tätä ennen paras saavutus oli eilinen 12. sija. Vapaa hiihtotapa on minulle parempi. Harrastan myös kestävyysjuoksua (3000 metriä päämatkana, ennätys 10.49). Enemmän panostan kuitenkin hiihtoon”, Pöytyällä asuva Jalonen tuumii.

    Tuloksia:
    Vuokatti:
    Nuorten SM-kilpailut, 2. päivä, vapaa hiihtotapa:
    Naiset:
    17-v. 10 km: 1) Marjaana Pitkänen Puijon Hiihtoseura 29.07,6, 2) Tanja Kauppinen Leppävirran Viri 29.39,9, 3) Heta Jalonen Karinaisten Kunto 30.18,5, 4) Elina Itkonen Lapin Veikot 30.37,2, 5) Monica Prest IK Kronan 30.42,5, 6) Eeva Palosaari Oulun Hiihtoseura 31.06,5.
    18-v. 10 km: 1) Krista Lähteenmäki Ikaalisten Urheilijat 28.06,1, 2) Johanna Herajärvi Ounasvaaran Hiihtoseura 29.19,1, 3) Josefin Sandvik IF Brahe 29.45,1, 4) Anita Kirvesniemi Simpeleen Urheilijat 29.46,5, 5) Anni Nord Tammelan Ryske 29.50,2, 6) Jonna Heimonen Pilkanmaan Pilke 30.24,0.