Uutisen päiväys

1.8.2015← Takaisin

Pitkänen ja Lähdemäki voittoihin Ylläksellä

Marjaana Pitkänen ja Sami Lähdemäki veivät voitot hyvätasoisissa Ylläksen rullahiihdoissa lauantaina. Pitkänen jätti Norjan Emilie Kristoffersenin toiseksi 15,9 sekunnin erolla. Susanna Saapunki oli kolmas. Lähdemäki puolestaan jätti Ari Luusuan kakkoseksi 9,4 sekunnin erolla. Sami Jauhojärvi oli kolmas.

Toiset Ylläksen rullahiihdot hiihdettiin raikkaassa kesäsäässä. Hiihtäjiä mukaan oli ilmoittautunut miehissä 43 ja naisissa 23. Kovan panoksensa toivat Sami Jauhojärven lisäksi haastajaryhmän urheilijat.

Kilpailussa ylämäkihiihtoa hiihdettiin miehillä kaksi kertaa 4,2 kilometriä väliaikalähtönä ja ratkaisevan kolmannen kerran takaa-ajona. Naisissa vastaavasti kerran 4,2 kilometriä väliaikalähtönä ja toinen takaa-ajona.

Lähdemäki, Koutaniemi, Luusua ja Jauhojärvi lähtivät kaikki noin 12 sekunnin sisään takaa-ajoon, joten kilpailussa oli jännitystä sopivasti loppuun asti. Lähdemäki ei kuitenkaan keulapaikastaan luopunut.

”Ei oikein ollut odotuksia, miten se lähtee liikkeelle. Ensimmäinen hiihto antoi uskoa. Viimeisessä lähdin rauhallisemmin. Sain rauhassa hiihdellä keulassa, ei tarvinnut kirihommiin ryhtyä”, kesäharjoittelunsa sujumiseen tyytyväinen Lähdemäki sanoi.

Naisissa Pitkänen oli väliaikalähdön jälkeen jo 11,8 sekuntia Saapunkia edellä. Kolmantena oli Kristoffersen, joka nousi Saapungin ohi.

”Kyllä siitä ihan rankan päivän sai. Eka veto oli hyvä ja nousujohteinen. Toisessa kuulin sauvojen kopinan, mutta yritin, että en katso taakseni. Ei ollut helppoa toinen nousu, mutta ei varmaan ollut muillakaan kesken treenikauden. Aika hyville kierroksille pystyin nostamaan vauhdin kuitenkin. Tyytyväinen olen”, Pitkänen sanoi.

Kuva: Eero Hietanen