Uutisen päiväys

7.8.2007← Takaisin

Piken ja Mustin hiihtokoulussa otetaan pertsa haltuun

Piken ja Mustin toinen hiihtokoulu on kerännyt jälleen reilut sata innokasta Hopeasompa-ikäistä junioria Vuokattiin.

Piken ja Mustin hiihtokoulun ensimmäinen osa järjestettiin kesäkuussa, jolloin ohjelmassa keskityttiin vankasti kesäharjoitteluun. Toisella leirillä panostetaan syksyn harjoitteluun, ja leirille sai osallistua, vaikka ei olisi kesäkuussa leirille päässytkään.

- Paljon on kuitenkin samoja junioreita kuin ensimmäisellä leirilläkin. Ehkä noin 80 prosenttia on tuttuja naamoja, kertoi Sami "Musti" Jauhojärvi.

Leirin ohjelmarunko on pidetty samana, sillä siihen kuuluu muun muassa testijuoksu, vaellus, ketteryysharjoitelua, tekniikkaharjoituksia ja luentoja.

Hiihtotekniikka on kuitenkin vaihtunut vapaasta perinteiseen.

- Selvästi niissä junioreissa, jotka olivat ensimmäisellä leirillä, on tapahtunut kehitystä. Heidän koordinaationsa on parempi ja testijuoksussa tulokset olivat kehittyneet, Musti kehui.

Jauhojärvi ja Pirjo "Pike" Muranen ovat saaneet tälle leirille apuvalmentajiksi Tero Similän, Mikko Koutaniemen, Terhi Lapin, Elina Smartin sekä Ari-Pekka Pöyhösen. Vaikka leiriohjelmasta onkin vastannut hiihtokoulun rehtori Reijo Jylhä ovat urheilijat saaneet sanoa oman painavan sanansa.

- Olemme laittaneet ohjelmaan sellaisia hyväksi koettuja harjoituksia, joista junioreille on hyötyä. Viime leiriltä palaute olikin varsin positiivista. Sen mukaan olemme onnistuneet panostamaan olennaiseen.

Mustin mielestä leirin vetämisessä kaikkein hauskinta onkin siinä, että saa siirrettyä tulevaisuuden lupauksille tietoa hiihtämisestä ja harjoittelusta.

- Lasten innostus ja kehitys on kaikista parhainta. Tällä leirillä he uskaltavat jo kysyäkin, miten asioita tehdään, Musti naurahti.