Uutisen päiväys

18.2.2015← Takaisin

Perinteisen sprinttikisa starttaa MM-Falunin

  • Toni Ketelä, Matias Strandvall ja Anssi Pentsinen testaamassa ja treenaamassa.

Falunin MM-kisojen ensimmäisen mitalit jaetaan huomenna torstaina, kun kisat aloitetaan maastohiihdossa perinteisen sprinttikisalla. Suomen sprinttimiesten virallinen tavoite on vähintään yksi mies finaaliin, naisissa tavoitellaan joukkuetasolla paikkaa välieriin eri kahdentoista parhaan joukkoon. Yksilötasolla tavoitteet ovat kuitenkin korkeammalla. (Kuva: Touho Häkkinen)

Valmistautumisleiri Vuokatissa sujui sprinttimiehiltä hyvin ja sprinttivalmentaja Olli Ohtonen on tyytyväinen myös kisaa edeltäneen Östersundin maailmancup-viikonlopun antiin. Joukkueen johdolla on miesten sprintin osalta hyvin selvät tavoitteet. ”Kokonaisuutena joukkueelle on asetettu sprinttiin miehille aikaisempien maailmancupin hiihtojen perusteella niin, että kaikki kolmenkymmenen sakkiin luonnollisesti jatkoon, niistä kaksi miestä välieriin ja näistä yksi finaaliin. Tämä on meidän joukkueen tavoite, sprinttivalmentaja Olli Ohtonen linjaa. Miehistä sprinttikisaan starttaa Matias Strandvall, Toni KeteläAnssi Pentsinen ja Ristomatti Hakola.

Naisista perinteisen sprinttikisaan starttaa torstaina Mona-Liisa Malvalehto,  Aino-Kaisa SaarinenKerttu Niskanen ja Anne Kyllönen.  Päävalmentaja Reijo Jylhän mukaan Falunin kisalatu on vaativa: ”Naisille vielä suhteellisesti vaativampi kuin miehille, kun nyt hiihdetään sama latu kummallakin. Se ensimmäinen nousu on poikkeuksellisen pitkä ja sillä tavalla voisi sanoa, että siinä on aika pitkä se jyrkkä osuus.”

Kuuntele valmentajien urheilijoiden haastattelut alla olevien linkkien kautta.

Olli Ohtonen
Anssi Pentsinen
Matias Strandvall
Toni Ketelä
Ristomatti Hakola

Reijo Jylhä
Mona-Liisa Malvalehto
Kerttu Niskanen
Aino-Kaisa Saarinen
Anne Kyllönen