Uutisen päiväys

29.11.2013← Takaisin

Pentsinen perinteisen sprintillä paras suomalainen

  • Anssi Pentsinen sijoittui parhaana suomalaisena 11:nneksi.

Rukan maailmancupin perinteisen sprintissä kaikkiaan viisi suomalaismiestä selvitti tiensä erävaiheeseen. Päivän parhaasta suomalaistuloksesta vastasi 11:nneksi hiihtänyt Anssi Pentsinen.

Finaalipaikkaa tavoitellut Anssi Pentsinen sai perjantaina kolme starttia, mutta finaalipaikka jäi haaveeksi ja mies sijoittui parhaana suomalaisena 11:nneksi.
- Hiihdin avauskisassa välieriin, niin pitää suunnata katse eteenpäin ja ei parane täysin pettynyt olla. 12 joukkoon hiihtäminen on kuitenkin aina 12 joukkoon.
- Yritin alkueristä palautua tähän nopean kaavion välierään. mutta tuohon jyrkälle löi sen verran happoa, etten päässyt enää suksen päälle. Ne lipsautukset tuli ihan siitä, etten jaksanut suksea polkea latuun kunnolla. Siinä sitten korttitalo kaatui aika pahasti. Vähän olen pettynyt siihen, että se mureni noin pahasti. Olisi pitänyt pystyä taistelemaan paremmin loppuun asti, mutta kyllä tämä kokonaisuutena oli 8 ½ päivä, Pentsinen kommentoi päivän hiihtojaan.
Lauantaina Rukalla hiihdetään perinteisen kymmenen kilometrin kisa, joka on toinen Pentsisen päämatkoista.
- Toivotaan, että reisi huuhtoutuu siihen mennessä. Jos oikein nappi hiihto tulee, mies ja suksi toimii, on minulla pisteille jonkunlainen sauma.

Kolmanneksitoista sijoittuneen Martti Jylhän rooli oli olla ensimmäinen välieristä karsiutuja.
- Jos vähän haluaa jossitella, niin olisi ehkä pitänyt vetää vähän kovempaa silloin kun sai itse vetää, mutta se on aika turhaa. Luotin, että olisin saanut viimeisessä mäessä eroa, mutta en saanut. Loppukirissä tuo tasatyöntö on vielä sen verran heikompi, että jäi petrattavaa, mutta kaikkiaan olen tyytyväinen suoritukseen, Jylhä analysoi erähiihtoaan.
Jylhä veti kovatasoista erää.
- Kun perinteisellä on kärjessä, niin saa hiihtää omaa rytmiä. Kun ei tarvitse kenenkään suksenkantoja seurata, niin se on jollakin tavalla rennompaakin, Jylhä kertaa.

Sami Jauhojärvi oli 17:s. Mies oli erityisen tyytyväinen siihen, että vielä pari päivää sitten montussa ollut vire nousi selvästi sprinttikisaan.
- En kerkiä alussa mukaan ja mun taktiikkatajulla on vähän haastava nostaa sijoja. Muut oli vaan nopeampia, mutta huomenna lähden metsästämään kymppisakkiin, Jauhojärvi lupailee.
Kotiyleisön mahtavaa kannustusta ja huutoa kiitellyt Ari Luusua sijoittui perinteisen sprintissä 31:nneksi.
- Aika-ajo oli minulta tosi hyvä ja eräkin ihan kohtuullinen. Pikkuisen siinä takaisin tullessa oli kolarointia, en tiedä, mitä siinä oikein tapahtui tai kuka törmäsi, mutta siinä tuli horjumista ja eroa kärkeen. En ole niin kova, että voisin tuollaisia eroja antaa. Aika-ajo oli tosi hyvä, mutta ehkä erästä jäi vähän karvas maku, Luusua kertoo.
- Mutta yleisö on täällä aivan mahtavaa. Parempaa ei ole.

Karsinnasta erävaiheeseen selvittäneestä viisikosta selvästi pettynein oli Matias Strandvall, joka lopputuloksissa oli sijalla 22:s.
- En pystynyt parempaan.