Uutisen päiväys

7.4.2019← Takaisin

Pärmäkoski vei 30 kilometrin mestaruuden ja Suomen Cupin kokonaiskilpailun

Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski vei ylivoimaisesti naisten 30 kilometrin mestaruuden Ylitorniolla. Pärmäkoski jätti toiseksi tulleen Laura Monosen 1.28,9 minuutilla, Kerttu Niskanen nappasi pronssin.

Pärmäkoski vei myös Suomen Cupin kokonaiskilpailun 54 pisteen erolla Monoseen ja 120 pisteen erolla Riitta-Liisa Roposeen. Ikaalisten Urheilijat vei Marja-Liisan pokaalin.

– Alku lähti todella hyvin liikkeelle. Yllätyinkin, että ero oli ekan 7,5:n jälkeen niinkin suuri (lähes 50 sekuntia). Sen jälkeen pystyin jo vähän tarkkailemaankin tilannetta. Aika rennosti sain hiihdellä, jos olisi ollut sekuntikamppailua, olisin varmaan pystynyt tulemaan lopun vähän kovempaakin. Nautiskelin tuolla jo, en liikaa itseäni kiusannut, Pärmäkoski sanoi.

Kun Pärmäkoskelta kysyi kolmea positiivisinta asiaa kaudessaan, hän oli ennen kaikkea tyytyväinen tasaisuuteen sekä kilpailujen että hiihtotapojen osalta.

– Seefeldin perinteisen kymppi oli varmaan yksi uran parhaista kisoistani, vaikka mitali jäikin uupumaan. Suorituksena se oli tosi hyvä. Kolmantena asiana terveys, pieniä murheita, muttei mitään isoja, Pärmäkoski sanoo.

Kommentit kokonaisuudessaan Soundcloudissa:

Krista Pärmäkoski

Laura Mononen

Kerttu Niskanen

Kuvat: Touho Häkkinen