23.11.2019← Takaisin

Pärmäkoski ja Niskanen voittivat vapaan kilpailut Rovaniemen Suomen Cupissa

Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski ja Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen voittivat Suomen Cupin osakilpailut lauantaina Rovaniemellä. Naisilla vapaan kilpailussa matkana oli 10 kilometriä, miehillä 16,5 kilometriä. Naisten kilpailussa Pärmäkosken jälkeen seuraavat sijat veivät Vieremän Koiton Kerttu Niskanen ja Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen. Miesten kärkikolmikon muut nimet olivat Jämin Jänteen Ristomatti Hakola ja Puijon Hiihtoseuran Perttu Hyvärinen.

Kroppa alkaa heräilemään, oli vapaan kympin ykkösen, Krista Pärmäkosken, helpottunut kommentti Ounasvaaralla.

– Viime viikon nopeat harjoituskelit ovat tehneet hyvää, vaikka nyt Rovaniemellä sitten olikin pehmeää, jatkoi Ikaalisten Urheilijoiden hymyilevä ykkönen.

Toiveikkaalta tuntui lisäksi tieto että hän pystyi "helpoilla" pätkillä tekemään eroa muihin hiihtäjiin. Pärmäkosken ero kakkoseen, Vieremän Koiton Kerttu Niskaseen, oli 30,1 sekuntia.

Runsaan 16 kilometrin pituinen miesten kisa tarjosi vähintään yhtä odotetun voittajan. Iivo Niskanen, Puijon Hiihtoseura, otti omansa mutta eroa Jämin Jänteen Ristomatti Hakolaan oli vain 16,5 sekuntia.

– Eivät pojat eikä keli päästäneet tänään helpolla, painotti lupaavassa alkutalven kunnossa oleva Niskanen.

Hänen mielestään nyt ei ollut muutenkaan ihan niin hyvä päivä kuin Oloksella viikko sitten. Painoarvoltaan suuri mc-kausi alkaa tänä talvena Niskasen mukaan todenteolla jo ihan ensimmäisestä kisasta Rukalla perjantaina.

Ristomatti Hakola jatkaa Suomen cupin kärjessä 180 pisteellä, Niskasella on koossa 160. Vuokatin Juho Mikkosen 130 pistettä riittää kolmanteen sijaan. Naisten cupin johdossa on Anne Kyllönen, Kainuun Hiihtoseura, vain viisi pistettä Hämeenlinnan Laura Monosta edellä (145-140).  Pärmäkosken tämänpäiväinen sadan pisteen saalis oikeuttaa kolmanteen sijaan.