Uutisen päiväys

31.12.2016← Takaisin

Pärmäkoski ja Jylhä pitivät parasta suomalaisvauhtia Tour de Skin avauksessa

Maastohiihdon maailmancupin vuoden vaihteen Tour de Ski -kiertue pääsi vauhtiin uudenvuodenaattona Sveitsin Val Müstairissa. Vapaan sprintin parhaan suomalaiset olivat naisissa 10:nneksi hiihtänyt Krista Pärmäkoski sekä 14:nnen sijan miehissä napannut Martti Jylhä.

Mainiossa iskussa koko maailmancupin kauden ajan ollut Krista Pärmäkoski oli 10:nteen sijaan tyytyväisen oloinen. Suomalainen on "taistelussa mukana", kun kiertue on avattu.

"Aika-ajo ei ollut mitään helppoa, mutta sitten erävaiheessa lähti toimimaan kroppa. Alkuerä oli tosi hyvä ja välierä medium-plus. Molemmissa erissä oli vähän häslinkiä, mutta se kuuluu sprinttiin. Taistelussa ollaan mukana", hienosti välieriin asti yltänyt suomalainen analysoi päiväänsä.

Muista suomalaisista myös Laura Mononen (22.) ja Anne Kyllönen (30.) ylsivät maailmancupin pisteille. Kerttu Niskanen oli Tour de Skin avauskisan 37:s ja Aino-Kaisa Saarinen 40:s. Ruotsin Stina Nilsson avasi kiertueen voitolla, muut podium-paikat menivät Norjaan Maiken Caspersen Fallalle ja Heidi Wengille.

Miesten kilpailussa Martti Jylhä ylsi 14:nneksi. Suomalaisen mukaan hän sai minimi-tuloksen, vaikka tulos jäi kaivelemaankin.

"Varmaan minimi-tulos, mitä näistä kisoista piti tulla. Totta kai harmittaa, ettei tuon parempaan pystynyt. Ei tuo alhaalta-ylös -valmistautuminen nyt onnistunut, se on aika herkkä. Joskus toimii ja joskus ei, nyt omalla kohdalla ei ollut paras mahdollinen", Jylhä kertoi kisan tauottua.

Myös sijan 24 Ristomatti Hakola ja 30:nneksi päätynyt Perttu Hyvärinen hiihtivät erävaiheeseen. Matti Heikkinen oli uudenvuodenaaton sprintissä 37:s, Iivo Niskanen 52:s ja Ari Luusua 54:s.

Miesten ykköseksi vuoden 2016 viimeisessä kisassa sivakoi venäläinen Sergei Ustjugov. Italian Federico Pellegrino taisteli kakkoseksi ja Norjan Finn Hågen Krogh kolmanneksi.

Kiertue jatkuu huomenna sunnuntaina jälleen Val Müstairissa, jossa naiset kilpailevat viiden kilometrin ja miehet kymmenen kilometrin perinteisen kisat.

Linkit:
Naisten tulokset
Tour de Skin kokonaistilanne, naiset

Miesten tulokset
Tour de Skin kokonaistilanne, miehet

Suomalaisten kommentteja tulee Soundcloudiin

Jutun kuva: SHL/Touho Häkkinen.