Uutisen päiväys

20.11.2009← Takaisin

Paralympialaisiin tähtäävät maastohiihtäjät kokoontuivat Saariselällä

Suomen Paralympiakomitea järjesti Vancouverin paralympialaisiin tähtääville urheilijoilleen infopäivät Saariselällä 12.-13. marraskuuta. Hiihtoharjoittelun lomassa paikalla olleet maastohiihtäjät ja taustajoukot saivat ajankohtaista infoa paralympialaisiin liittyen sekä täyttivät muun muassa akkreditointilomakkeita ja poseerasivat asianmukaisissa kuvissa.

Vammaishiihdon maailmanmestari ja maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja Ilkka Tuomisto oli viettänyt Saariselällä jo 1,5 viikkoa, josta osa oli kulunut sairastellessa, tosin onneksi ilman kuumetta. Perjantaiaamuna Tuomistokin pääsi jo kirpeässä 11 asteen pakkassäässä jälleen ladulle.
”Vähän oli hiihtäessä sellainen sekainen olo vielä, mutta oli siinä hyviäkin elementtejä. En ole huolissani, sillä kesän ja syksyn harjoittelu on onnistunut, eikä tuollainen vie pohjaa”, Tuomisto sanoi.

Ennen sairasteluaan Tuomiston leiri Saariselän erinomaisissa olosuhteissa oli sujunut hyvin. Paralympialaisten suurin suomalainen mitalitoivo suunnitteli avaavansa kilpailukauden Kontiolahdella joulukuun alussa, ensimmäinen maailmancupin kilpailu on Lillehammerissa 16. joulukuuta.
”Jospa ei vielä kauden parhaita kisoja tulisi siihen, enemmänkin ne ovat vielä sellaista tarkkailua ja suuntaa näyttäviä. Uskon ja toivon, että vapaakin olisi mennyt eteenpäin”, Tuomisto tuumii.

Lisäksi suomalaishiihtäjistä paikalla olivat näkövammaisten luokassa kilpaileva Rudolf Klemetti ja pystyhiihtäjien luokassa kilpaileva Maija Löytynoja.
”Syyskuussa näytti todella hyvältä, mutta nyt olen vähän sairastellut. Siitä huolimatta olen paremmassa kunnossa kuin viime vuonna tähän aikaan”, ampumahiihtoa päälajinaan pitävä Löytynoja sanoo.

Vammaishiihdon ja –ampumahiihdon maailmancup alkaa Norjan Lillehammerissa 16.-20. joulukuuta. Tuolloin ohjelmassa on kaksi kilpailua maastohiihdossa ja kaksi ampumahiihdossa. Suomessa ei tänä vuonna ole maailmancupin kilpailuja.

Paralympialaiset järjestetään 12.-21. maaliskuuta. Suomen joukkue kisoihin valitaan virallisesti 8. helmikuuta.

Heidi Lehikoinen
viestintä- ja yhteyspäällikkö/Communication and Relations Manager
Tel. +358 40 184 8052
Email: heidi.lehikoinen@paralympia.fi
www.paralympia.fi

URHEILUA TÄYDESTÄ SYDÄMESTÄ