Uutisen päiväys

10.1.2006← Takaisin

Paralympiahiihtäjät kotimaan kisaladuilla

Äänekosken Huiman kansallisten yhteydessä viikonloppuna käytiin myös näkö- ja liikuntavammaisten hiihtäjien tarkkailukilpailut. Kisa oli yksi etappi kohti maaliskuussa käytäviä Torinon paralympialaisia.

Järjestävä urheiluseura, Äänekosken Huima, oli onnistunut tilaamaan loistavan pakkaskelin ja rataprofiilikin oli sopivan raskas. Lisäksi järjestelyt ja suhtautuminen paralympiahiihtäjiin oli täyden kympin arvoista. Siitä vielä kiitos Huimalaisille.

Kovin vauhtia ladulla piti miesten puolella Ylöjärven Urheilijoiden Ilkka Tuomisto, joka hyvitettyjen aikojen jälkeen oli miesten nopein. Harjoitusväsymys painoi selkeästi kehossa, eikä menossa ollut samanlaista yritystä kuin joulukuun puolivälissä Val di Fiemmessä. Positiivinen yllätys oli sen sijaan Kuusamon Erä-Veikkoja edustavan Rudolf Klemetin suoritus sekä näkövammaisten sarjassa hiihtävän Sisko Kiisken hiihto.

Seuraava koitos onkin Lillehammerin maailmancupit tammikuun lopussa, jonne Suomesta lähdetään isolla joukkueella. Kansainväliset näytöt puuttuvat vielä monilta urheilijoilta, joten siltä osin Torinon lippuja on vielä jaettavana.

Seuraavassa hyvitetyt ajat ja tulokset:

 Miehet 15km (p), liikuntavammaiset

  1. Ilkka Tuomisto, Ylöjärven Urheilijat (LW 8) 47:50
  2. Kalervo Pieksämäki, Pihtiputaan Tuisku (LW 4) 48:54

Näkövammaiset

  1. Rudolf Klemetti, Kuusamon Erä-Veikot (B3) 51:54 (opas Tomi-Pekka Riihivuori)
  2. Jouni Hakkarainen, Espoon Tapiot (B2) 56:11 (Lasse Torpo)  

Naiset 5km (p), liikuntavammaiset 

  1. Maija Löytynoja, Saloisten Salama (LW8) 20:58

Näkövammaiset

  1. Sisko Kiiski, Viialan Viri (B3) 18:44 (Timo Salminen)