Uutisen päiväys

3.5.2005← Takaisin

Pääministeri Matti Vanhanen Lapinlahden SM-hiihtojen suojelijaksi

    Lapinlahden SM-hiihdot kiittää pääministeri Matti Vanhasta hänen suostumuksestaan toimia kilpailujen suojelijana. SM-hiihdot pidetään Lapinlahdella tulevana uudenvuoden aattona ja uudenvuoden päivänä 2006.

    Lapinlahden SM-tiedote:

    Pääministerin suostuminen suojelijaksi on merkki kaikille kisajärjestelyissä mukanaoleville ja kaikille hiihdon ystäville siitä, kuinka hieno hiihtotapahtuma Lapinlahdella tulevana talvena nähdään.

    Tulevat SM-hiihdot ovat jo ajankohtansa puolesta harvinainen hiihtourheilutapahtuma. Kisat hiihdetään uudenvuoden aattona sekä uudenvuoden päivänä. Ajankohta on varmasti mielenkiintoinen, sillä nyt tapahtumassa yhdistyy sekä hiihtourheilun että uudenvuoden juhla.

    Kisajärjestäjän tarkoituksena on tarjota kisavieraille unohtumaton ja tervehenkinen uusivuosi SM-kisoineen, ilotulituksineen ja oheisohjelmineen.

    Laduilla tullaan näkemään rajua taistelua yleisten sarjojen viesteissä sekä takaa-ajoissa. Myös nuoret tulevaisuuden hiihtokuninkaat ja -kuningattaret kilpailevat alle 20-vuotiaiden takaa-ajon Suomen mestaruuksista. 

    Tulevien SM-hiihtojen odotusarvoa lisää varmasti suomalaisten hiihtäjien parantunut vauhti kansainvälisissä kisoissa. Tulevaisuuden nimet Juha Lallukka, Tero Similä ja Teemu Kattilakoski sekä jo menestystä menneen talven lumilta saavuttaneet naishiihtäjämme ovat nostaneet uskoa suomalaisen hiihtourheilun tulevaisuuteen. Lähestyvät Torinon talviolympialaiset siivittävät varmasti hiihtäjät rajuihin kamppailuihin paikoista kisajoukkueeseen.

    SM-hiihtojen järjestäminen on pieneltä kunnalta kova voimainponnistus, eikä siinä onnistuta ilman satojen talkoolaisten ja yhteistyökumppanien apua.

    Kisajärjestäjänä toivomme, että pääministerin mukanaolo on selvä viesti myös yhteistyökumppaneillemme siitä, että Lapinlahti on luotettava yhteistyökumppani ja kisajärjestäjä.

    Lapinlahti tunnetaan valtakunnallisesti onnistuneiden urheilukilpailujen ja liikuntatapahtumien järjestäjänä. Edellisen kerran hiihdon SM-kisajärjestäjän kunnia osui Lapinlahdelle vuonna 1991, jolloin Haminamäen maastoissa kisailtiin yleisen sarjan Suomen mestaruuksista viesteissä ja pitkillä matkoilla.

    Urheilu, liikunta ja kulttuuri ovat aina olleet erittäin lähellä lapinlahtelaisten sydäntä. Myös kisajärjestelyt suoritetaan suurella sydämellä ja rakkaudesta urheiluun. Kisojen onnistumisen takaa erittäin osaava ja motivoitunut 250 hengen talkoojoukko, joka on tehnyt kisavalmisteluja jo syksystä lähtien.

    Lapinlahti tunnetaan paitsi urheilusta niin myös rikkaasta taiteesta ja kulttuurista. Kunnan pitkät perinteet taidevalun saralta ovat innoittaneet kisajärjestäjän hankkimaan paikallisen taiteilijan Kirsi Siposen suunnittelemat ja Lapinlahdella valetut taideteokset kisojen palkinnoiksi.

    Kisajärjestäjät uskovat, että arvokkaat palkintopatsaat saavat kunniapaikan Lapinlahdella menestyneiden urheilijoiden palkintokokoelmissa.

    Lapinlahden kunnassa nähdään urheilulla olevan erittäin suuri ennaltaehkäisevä merkitys. Liikunnan terveyttä edistävät vaikutukset ovat kiistattomat ja urheilijoiden esimerkillä on suuri vaikutus lasten ja nuorten liikuntaharrastuksiin hakeutumisessa .

    Uskommekin, että tuomalla suomalaisen hiihtourheilun huiput kilpailemaan Lapinlahdelle ohjaamme samalla lapsia ja nuoria kohti terveempää elämää. Lisäksi turvaamme onnistuneilla kisoilla järjestävän seuran Lapinlahden Vedon lasten ja nuorten hiihtourheilun harrastamisen vuosiksi eteenpäin.

    Kisajärjestäjä haluaa kiittää pääministeri Matti Vanhasta hänen panoksestaan tapahtumamme onnistumiseksi ja toivottaa kaikki kisavieraat tervetulleeksi Lapinlahdelle.

    Lisätietoja:

    SM-hiihtojen kisaisäntä  Jarmo Heiskanen
    SM-hiihtojen mediapäällikkö Tommi Korpihalla