13.3.2016← Takaisin

Ounasvaaralla hiihdettiin nuorten SM-viestit, piiriviesti ja KLL:n mestaruuskisat

Topi Taimisto, Frans Vainikka ja Verneri Suhonen (kuvassa) hiihtivät nuorten Suomen mestaruuden (M20) voittaneessa Hollolan Urheiljat -46 joukkueessa.

Kuluneena viikonloppuna Ounasvaaralla hiihdettiin hyvissä olosuhteissa piirien, Koululiikuntaliiton ja Suomen mestaruuksista ikähaarukassa 13-20 ikävuoteen.

Lauantaina kilpailtiin tyttöjen ja poikien 18- ja 20-vuotiaisen SM-viestit. Joukkueita oli ilmoittautunut mukaan ennätysmäärä, suurin osanotto 18-vuotaiden tyttöjen sarjassa, jossa oli lähes 30 ilmoittautunutta joukkuetta.

N18-sarjassa voittoon hiihti Karihaaran Visan joukkue (Jemina Böök, Alisa Toivanen, Josefiina Böök) ennen Mikkelin Hiihtäjiä ja Vehkalahden Veikkojen -joukkuetta. Palkintopallisijoille yltäneet joukkueet mahtuivat vajaan sekunnin sisään.

NSM-viestit, N18

N20-sarjassa puolen minuutin erolla seuraaviin voittoon hiihto IF Åsarna (Emelie Svenlin, Fanny Storvall, Eveliina Piippo). Toinen oli IF Femman ja kolmas Juvan Urheilijat.

NSM-viestit, N20

M18-sarjan voitto meni One Way Pro Teamin I-joukkueelle, jossa hiihtivät Leo Rantahalvari, Ville Vakkila ja Remi Lindholm. Toiseksi reilun 25 sekunnin erolla voittajiin hiihti IF Femman ja kolmaneksi One Way Pro Team II.

NSM-viestit, M18

M20-sarjan tiukassa kisassa voittoon hiihti Hollolan Urheilijat -46 (Topi Taimisto, Frans Vainikka, Verneri Suhonen). Toiseksi hiihti Haapajärven Kiilat ja kolmanneksi Ähtärin Urheilijat.

NSM-viestit, M20

Etelä-Suomi piiriviestin ykkönen

Lauantaina hiihdettiin myös järjestyksessään viides piiriviesti, jossa oli mukana 13 joukkuetta. Vielä viiden osuuden jälkeen yhdessä oli seitsemän joukkuetta, joten kisa oli äärimmäisen tasainen ja tiukka.

Voittoon hiihti lopulta Etelä-Suomen joukkue ja Siiri Saalo 1,3 sekunnin erolla Kymenlaaksoon. Kahden sekunnin sisään mahtui vielä Keski-Pohjanmaa.

Piiriviestin tulokset

KLL:n mestaruudet ratkottiin yhteislähtökilpailuissa

Sunnuntaina Ounasvaaran erinomaisilla laduilla taisteltiin Koululiikuntaliiton mestaruuksista yhteislähtökilpailuissa. Mestaruuksista hiihti 650 innokasta 13-20-vuotiasta urheilijanalkua.

Yhteislähdöt kilpailtiin vapaalla hiihtotavalla ja matkat olivat 5, 7,5, 10 ja 15 kilometriä.