Uutisen päiväys

16.10.2007← Takaisin

Oulun Tervahiihto uudistuu ja kehittyy

Oulun Tervahiihto on maailman vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty hiihtotapahtuma. Ensimmäiset Oulun hiihdot järjestettiin jo vuonna 1889. Pirteä, lähes 120-vuotias Tervahiihto on edelleen hyvissä voimissa sekä valmiina uudistumaan ja kehittymään.

Tervahiihto järjestetään Oulun hohtavilla hangilla maaliskuussa, viikolla 10. Uudistetun Tervahiihdon kaikki kilpailumatkat hiihdetään lauantaina 8.3.2008.

119. Tervahiihdon latureitit on uusittu ja muutettu palvelemaan paremmin hiihtäjiä, kisajärjestäjiä ja yleisöä. Pääreitin pituus uusitussa Tervahiihdossa on 40 kilometriä, jossa 30 kilometrin ”takalenkki” 70 kilometrin hiihtäjät kiertävät kaksi kertaa.

119. Tervahiihdon uudistuu mm. ruoka- ja juomahuollon osalta, jossa hiihtäjien tarpeet huomioidaan paremmin. Huoltopisteitä on riittä­vän tiheässä ja niiden tarjonta on monipuolisempaa. Järjestelyorganisaatio koulutetaan nykypäivän vaatimusten tasolle, jotta se pystyy toimimaan laadukkaasti ja tehokkaasti.

Viime vuoden tapaan Tervahiihdon kilpasarja on virallinen FIS kilpailu ja kuuluu yhtenä osakilpailuna kansainväliseen, neljä osakilpailua käsittävään, Nordic Marathon Cup-sarjaan. Sarjan muut osakilpailut hiihdetään Norjan Holmenkollenilla, Ruotsin Torniojo­kilaaksossa sekä Islannissa. Lisää tietoa Nordic Marathon Cup-sarjasta : http://www.nordic-ski-marathon.com

Tavoitteena on järjestää kisaviikonloppuna Tervahiihtoon liittyviä oheista­pahtumia. Oheistapahtumista ilmoitetaan nettisivuillamme lähempänä hiihtoa, www.oulunhiihtoseura.fi/tervahiihto

Kilpailunjohtajan tervehdys

Retki- ja massahiihdolla on Suomessa ja koko maailmassa ”tilaus”. Ikääntyvän vä­estön määrä on voimakkaasti kasvamassa, suurten ikäluokkien tullessa eläkeikään.  Ikääntyvät kuin työikäisetkin ymmärtävät terveyttä edistävän liikunnan merkityksen ja haluavat, että tarjolla on hyvin järjestettyjä hiihdon kuntotapahtumia. Kuntohiihtotapahtumiin valmistautuminen motivoi ihmisiä ympärivuotiseen kunton­sa hoitamiseen.

Tervahiihdon kaltaisilla pitkän matkan kilpahiihdoilla on tärkeä merkitys myös suo­malaiselle kilpahiihdolle. Monien suomalaisten kilpahiihtäjien kestävyysominaisuu­det näyttävät olevan kovin huonolla tasolla. Tervahiihdon 70 kmkilpasarjan kisa on hyvä kestävyystesti myös huippuhiihtäjille.

Tärkeänä näen Tervahiihdon aseman ja maineen vahvistamisen Suomen parhaim­pien massahiihtotapahtumien joukossa.

Keskellä Suomea sijaitsevaan Ouluun on hyvät liikenneyhteydet joka suunnasta, ja kaupungissamme on tarjolla runsaasti majoitustilaa.

Tule nauttimaan kanssamme oululaisille keväthangille maaliskuun 8. päivänä.

Veikko Anttonen, Tervahiihdon kilpailun johtaja



Lisätietoja: http://www.oulunhiihtoseura.fi/tervahiihto