Uutisen päiväys

3.1.2006← Takaisin

Otepään naisten joukkueeseen muutoksia

Maastohiihdon Otepään maailmancupin kilpailuihin nimettyyn Suomen naisten joukkueeseen on tullut muutoksia: Mona-Liisa Malvalehto ja Kaisa Varis eivät osallistu kilpailuun. Uutena mukaan lähtee Riikka Sarasoja, joka osallistuu sprinttihiihtoon.

Kati Venäläinen hiihtää Otepäässä alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen myös normaalimatkan eli perinteisellä hiihdettävän 10 km.

- Molempien Suomeen jäävien naisten poisjäännin syynä on sairastelu. Lapinlahden SM-laduiltakin poissa olleelle Mona-Liisa Malvalehdolle lääkäri suositteli edelleen kotiin jäämistä. Kaisa Varis puolestaan oli ennen SM-hiihtoja ollut vatsataudissa ja hänkin on edelleen toipilaana, kertoi naisten maajoukkueen valmentaja Ismo Hämäläinen.

Hämäläisen mukaan Otepään painoarvo on maailmancupiksikin aika kova.
- Virpi (Kuitunen) tulee taistelemaan siellä jopa voitosta ja Aino-Kaisa (Saarinen) kauden parhaasta sijoituksesta. Tähän mennessä hän ollut kaksi kertaa kuudes, Hämäläinen sanoi.
- Otepään maailmancup on olympiakisoja ajatellen erittäin tärkeä näytön paikka. Perinteisellä kympillä seuraamme mm. Kirsi Välimaan suoritusta. Kirsillä on ollut selkäongelmia. Homma on nyt kontrollissa, mutta päivän tilanne ratkaisee, tiesi Hämäläinen.

Otepäästä poisjääneiden näytön mahdollisuudet ovat Hämäläisen mukaan Ruotsin Skellefteåssa hiihdettävissä Skandinavia-cupin kilpailuissa 14. - 15.1.2006. Lisäksi tulevat Tampereella 20.- 22.1.2006 käytävät SM-hiihdot.
- En olisi osannut odottaa, että Tampereen kisoista tulee näin merkitykselliset. Sprinttipuoli on vielä ihan auki, arvioi Ismo Hämäläinen.

Mieshiihtäjien tilanne on päävalmentaja Reijo Jylhän arvion mukaan erilainen.
- Otepään maailmancupin merkitys on urheilijoille tärkeä. Hiihtäjien kunto on nousussa. Nyt on voidaan katsoa missä kansainvälisesti mennään, kun vähään aikaan ei ole ollut mahdollisuutta kontrolloida tilannetta, kertoi Jylhä ja sanoi olevansa normaalimatkoilla tyytyväinen sijoituksiin 10-20 joukossa.
- Olen hieman varovainen. Kansainvälisesti kärki on tasainen ja mukaan on varmasti tullut uusia nimiä nyt kun kausi edennyt näin pitkälle. Sprintissä on tärkeätä päästä läpi karsinnasta, jotta päästään hiihtämään oikeita kilpailuja ja näyttämään kuntoa, Jylhä sanoi.
Tampereen SM-kilpailut ovat mieshiihtäjillekin tärkeä tavoite. Jylhä ei kuitenkaan näe niillä samanlaista tarkkailuarvoa miehille kuin on kyse naisten kohdalla.
- Lapinlahden SM-kisat menivät odotusten mukaisesti. Tampereella on vielä mahdollisuus tarkistaa, millä tasolla kansallisesti mennään, Jylhä jatkoi.

Suomen joukkue maastohiihdon maailmancupissa Viron Otepäässä:

Naiset:
Elina Hietamäki, Virpi Kuitunen, Katja Ruotsalainen, Aino-Kaisa Saarinen, Riikka Sarasoja, Kati Venäläinen ja Kirsi Välimaa
Miehet:
Jari Isometsä, Sami Jauhojärvi, Jari Joutsen, Keijo Kurttila, Kalle Lassila, Ville Nousiainen, Olli Ohtonen, Lauri Pyykönen ja Tero Similä.

Otepäässä ovat lauantaina 7.1.2006 ohjelmassa naisen 10 km P ja miesten 15 km P. Sunnuntaina 8.1.2006 hiihdetään sprinttikilpailut perinteisellä hiihtotavalla.
Lisätietoja kilpailusta: www.tehvandi.ee/mk/

Tulokset: http://www.fis-ski.com/

Televisiointi

Otepään maailmancupia voi Suomessa seurata Yle TV2-kanavalta
lauantaina 7.1.2006
klo 10.25 naisten 10 km P
klo 14.45 miesten 15 km P

sunnuntaina 8.2.2006
klo 12.55-13.54 naisten ja miesten sprinttikilpailut P

Kilpailut selostaa Bror-Erik Wallenius
Lisätietoja: http://www.yle.fi/

Otepään maailmancupia voi seurata myös Eurosportilta.

Skandinavia-cup

Skandinavia-cupin Ruotsin osakilpailu pidetään Skellefteåssa 14. - 15.1.2006. Ohjelmassa on naisten 10 km ja miesten 15 km sekä vapaalla, että perinteisellä hiihtotavalla.
Kilpailuista tietoa: http://www.svenskidrott.se/organisation.asp?WCI=wiKlubbKassaNews&WCU=531252& 

Lisätietoja Skandinavia-cupin kilpailusta Ski Cats -ryhmän valmentaja Vesa Mäkipää.

Tampereen SM-kisat 20.-22.1.2006

Tampereen SM-hiihtojen ohjelma:
perjantaina 20.1.2006 naisten 10 km P ja miesten 15 km P
lauantaina 21.1.2006 naisten ja miesten sprintit V
sunnuntaina 22.1.2006 naisten ja miesten sprinttiviestit P

Lisätietoja Tampereen SM-hiihdoista: http://www.tampereenpyrinto.fi/