Uutisen päiväys

16.12.2007← Takaisin

Ohtonen toiseksi ja Simula kolmanneksi Vuokatin Skandinavia-cupissa

Olli Ohtonen sijoittui toiseksi ja Jussi Simula kolmanneksi vapaan 15 kilometrin kilpailussa Vuokatin Skandinavia-cupissa.

Ohtonen hävisi kilpailun voittaneelle Norjan John Anders Gaustadille 6,7 sekuntia, Simula 20,3 sekuntia.

”Oli parempaa kuin perjantaina (34:s 15 kilometrin perinteisellä), silloin oli surkeaa menoa. Perinteisellä on nyt vähän ongelmia, vapaa kulkee. Olen sen verran hidas, että menin täysillä koko ajan. Sijoitukset nousivatkin loppua kohden, vaikka Gaustad jäi vielä edelle. Hyvä näinkin. Vantaan SM-kisoihin keskityn, tavoitteena on koittaa päästä sellaiseen kuntoon, että pääsisin vielä edustustehtäviin”, kajaanilainen Ohtonen sanoi.

Jyväskyläläinen Simula, 22, myönsi olevansa ”pikkasen yllättynyt” kolmossijastaan. Simulan syksy meni hieman pieleen elokuun lopussa tulleen lievän ylikunnon ja sairastelujen vuoksi. Seitsemän viikon harjoittelutauon jälkeen kunto on kuitenkin rakentunut ja löytynyt mukavasti uudelleen.
 
”Ei sijoitus mikään iso yllätys kuitenkaan ollut kun perjantaina olin perinteisellä 12:s reilu minuutti keulaan ja vapaa on minulla ollut yleensä parempi. Tiesin, että mahdollisuuksia on ja kovalla itseluottamuksella lähdin tänään”, Simula kertasi.

Suomalaisista kymmenen joukkoon ylsivät myös Kuisma Taipale (8:s) ja Lari Lehtonen (10:s).

Skandinavia-cup jatkuu Norjan Tolgassa 5.-6. tammikuusa. Ensimmäisten osakilpailuiden jälkeen cupia johtavat sunnuntaina toiseksi hiihtänyt Norjan Ingri Aunet Tyldum ja sunnuntaina kuudenneksi sijoittunut Norjan Roger Aa Djupvik, jotka cup-johtajina saivat osallistumisoikeuden maailmancupin toiselle periodille. Osallistumisoikeus ei kuitenkaan koske heti joulun jälkeen alkavaa Tour de Skitä.

Tulokset:

Miehet, 15 km (v): 1) John Anders Gaustad Norja 34.55,0, 2) Olli Ohtonen Suomi -6,7, 3) Jussi Simula Suomi -20,3, 4) Eirik Kurland Olsen Norja -25,4, 5) Börre Näss Norja -28,5,…8) Kuisma Taipale Suomi -39,7,…10) Lari Lehtonen Suomi -44,0.


Täydelliset tulokset: http://www.championchip.fi/

 

Naisten kilpailusta erikseen juttu aiemmin.