Uutisen päiväys

8.5.2008← Takaisin

Nuorten valintaleirillä pääpaino vapaan hiihtotekniikassa

Vapaan hiihtotekniikka on ollut erityistarkkailussa niillä 34 nuorella hiihtäjällä, jotka ovat parhaillaan Vuokatissa valintaleirillä. Maanantaista perjantaihin kestävän ” training campin” jälkeen valitaan tulevalle kaudelle St1 -ryhmä ja St1 -haastajaryhmä.

”Kutsuimme tälle leirille 42 hiihtäjää, jotka olivat olleet SM-kisoissa kuuden joukossa normaalimatkoilla tai kolmen joukossa sprintissä sekä KLL:n kisoissa kolmen joukossa. Suurin osa on syntynyt 1989 tai 1990, mutta mukana on kolme 1991 syntynyttäkin”, St1-ryhmän valmentaja Mikko Virtanen kertoi.
Virtanen on vetänyt leiriä yhdessä St1-haastajaryhmän valmentajan Teemu Pasasen kanssa. Pääpaino on ollut vapaan tekniikassa sekä erityisesti vapaalla ylämäkien hiihtämisessä.
”Vapaan hiihtotekniikka tulee olemaan molemmilla ryhmillä koko vuoden teema”, Virtanen sanoo.

Hiihtoa putkessa ja luentoja

Torstaiaamuna nuoret kokoontuivat hiihtotunneliin, jossa tekniikkaa pyrittiin kontrolloimaan mahdollisemman hyvin. Kolmen hiihtoputkessa tapahtuneen harjoituskerran lisäksi training campin ohjelmassa oli matto- ja lihaskuntotestit. Lisäksi oli luentoja kestävyys- ja voimaharjoittelusta sekä suksihuollosta. Valmentajat myös haastattelivat kaikki urheilijat.
”Tyttöjen puolella tilanne on kapea mutta valoisa. Poikien puolella todellisille valopilkuille on tilausta”, Virtanen tiivisti nuorten tilanteen.

Haga pääsi harjoittelussaan hyvään vauhtiin

Yksi leirin erittäin motivoituneista nuorista on IF Brahen Alexander Haga, joka pääsi Vuokatissa harjoittelussaan hyvään vauhtiin.
”Luennot ovat olleet hyviä, on tullut hyödyllistä tietoa”, kruunupyyläinen sanoi.
Kesällä suunnistusta harrastava Haga harjoittelee vuodessa 600 tuntia.
”Ensi kaudella tavoite on pärjätä SM-kisoissa ja sitä kautta päästä nuorten MM-kisoihin”, kesällä armeijaan menevä Haga sanoo.
St1-ryhmä ja St1-haastajaryhmä valitaan myöhemmin toukokuussa.