Uutisen päiväys

21.3.2005← Takaisin

Nuorten MM-kisat alkoivat Norjan ja Venäjän juhlalla

Nuorten MM-hiihtojen ensimmäinen matka, tyttöjen takaa-ajohiihto, oli Norjan ja Venäjän juhlaa. Voiton vie 19-vuotias trondheimilainen Marte Elden. Venäjän Olga Tiagai oli toinen ja Norjan Betty-Ann Nielsen. Paras suomalainen oli Silja Tarvonen sijalla 15.

Kuuden parhaan joukossa takaa-ajohiihdossa (5 km P + 5 km V) oli kuusi norjalaista ja kymmenen parhaan joukosta löytyy kolme venäläishiihtäjää.

Suomalaisten sijoitukset olivat: 15. Silja Tarvonen, 19. Noora Virtanen, 24. Sanna Soudunsaari  ja 37. Satu Pirttiniemi.

Silja Tarvonen oli perinteisen hiihto-osuuden jälkeen sijalla 17 ja pystyi vapaalla nostamaan itsensä kaksi sijaa korkeammalle.  Varikolla suksien vaihdossa häneltä kului 42,5 sekuntia, mikä oli kahdeksanneksi nopein aika.

Aikaisemmin kolmista hiihtosuunnistuksen nuorten MM-kisoista kokemusta ja mitaleitakin saanut Tarvainen nautti kisatunnelmasta.

- Täällä on enemmän porukkaa ja tapahtumia, jonkinlainen tuntuma kuitenkin oli jo olemassa.

Lajivalintaansa Silja Tarvonen ei vielä ole tehnyt.

- Katsotaan sitten nuorten sarjojen jälkeen, arveli Kangasniemen Kalsketta edustava Tarvonen, joka hiihtämisen lisäksi ehtii harrastaa muutakin, mm. viulun soittoa. Opiskelussa viime kevään ylioppilas viettää välivuotta kirjoitusten jälkeen. Tulevista opiskelusuunnitelmista ei ole vielä selvyyttä. Aikaa on.

Suomen tytöistä toiseksi parhaalle sijalle hiihtänyt Noora Virtanen oli perinteisen osuuden jälkeen 14:s. Vapaalla hän joutui vähän luovuttamaan ja oli lopputuloksissa 19:s.

- Alkua pelkäsin, kun tasatyöntö ei ole minun vahva puoleni. Periteisellä sukset luistivat tosi hyvin ja vaihtokin sujui ihan mukavasti (11:s). Luistelun alku oli vähän tahmeaa, kun jouduin aluksi hiihtämään aivan yksin. Toiseksi vika nousu kuitenkin oli mun kohtalo, jäin ihan pystyyn. Laskuosuudella pääsin vähän palautumaan ja sain voimia viimeiseen nousuun, kuvaili Virtanen hiihtoaan tyytyväisenä päivän suoritukseensa.

Tulokset: www.jwsc2005.net