Uutisen päiväys

13.1.2006← Takaisin

Nousukuntoinen Juha Lallukka hakee olympianäyttöä Val di Fiemmessä

Tukku suomalaisia erityisesti vapaan hiihtotavan taitajia hakee olympianäyttöjä lauantaina, kun maastohiihdon maailmancup jatkuu Italian Val di Fiemmessä miesten 30 ja naisten 15 kilometrin yhteislähtökilpailuilla.

Lago di Teseron laduilla mielenkiinto kohdistuu erityisesti Juha Lallukkaan, joka on ylikunnosta toipumisen ja sairastelun sotkeman alkukauden jälkeen nousukunnossa.
”Nyt olen saanut tehtyä hyviä harjoituksia. Ylikunto-ongelmista olen päässyt eroon, mutta suorituskyky ei ole vielä huipussaan. Tämä kisa tulee vähän liian nopeasti. Nousukunnossa olen, mutta se, mihin se riittää, on kysymysmerkki. Lähden taistelemaan, tämä on ainoa näyttöpaikkani Torinoon”, Lallukka sanoi.
Kouvolalainen toteaa, ettei hänen alkutalven kunnossaan olisi ollut edes järkeä lähteä olympialaisiin,
”En ole miettinyt, missä saisin annettua olympianäytön, vaan että miten saataisiin mies kuntoon”, Lallukka sanoo.
Yhteislähtökisoissa ratkaisut tapaavat jäädä viimeisille kilometreille, Lallukka arvelee lauantainakin ratkaisujen tapahtuvat viimeisellä viidellä kilometrillä. Sijoituksellisesti Lallukka olisi tyytyväinen, jos pääsisi 20 joukkoon.
”Toivon, että hiihtäisin myös niin hyvin, että pääsisin hiihtämään sunnuntaina viestiä”, Lallukka sanoi.
Ennen Val di Fiemmeä Lallukka ehti harjoittelun lisäksi hiihtämään viime viikonloppuna Anjalankoskella perinteisen kisan ensimmäisen kerran 11 vuoteen.

Hämäläinen odottaa ”kierroksia” löytyvän

Naisten 15 kilometrillä valmentaja Ismo Hämäläinen odottaa suojateiltaan löytyvän ”kierroksia” vapaalla hiihtotavallakin. Hämäläinen odottaa Riitta-Liisa Lassilaa kymmenen joukkoon, samoin Virpi Kuitusta, jos vapaa kulkee toivotusti. Aino-Kaisa Saarisen Hämäläinen luottaa yltävän 15-20 sakkiin, samoille sijoille hän odottaa Kaisa Varista. Pisteille Hämäläinen odottaa myös Kati Venäläistä.
”Kaisa on vähän arvoitus, miten jaksaa. SM-kisoista hän on mennyt eteenpäin, hyvänä päivänä sijoille 15-20. Selkeästi odotan pisteille”, Hämäläinen sanoo.
Kilpailuissa käytetään uutta 3,75 kilometrin rataa, josta alun 1,5 kilometriä on Hämäläisen mukaan ”työjaksoa”. Val di Fiemmessä oli perjantainakin perinteisesti aurinkoinen sää, mikä osaltaan luo haasteita kilpailuihin.
”Varjopaikoissa nousuissa on todella nahkeata. Sukselta vaaditaan paljon”, Hämäläinen kuvaa.

Lauantain kilpailujen aikataulu (ajat Suomen aikaa):
Lauantai:
10.00 Miehet ,30 km (v), yhteislähtö
11.15 Naiset, 15 km (v), yhteislähtö
Sunnuntaina viestit.

Infoa: www.valdifiemme2003.com