Uutisen päiväys

27.9.2007← Takaisin

Nousiainen tavoittelee menestystä uusin välinein

Ville Nousiainen tavoittelee ensi talvena menestystä Tour de Skissä ja muissa maastohiihdon maailmancupin kilpailuissa uusin välinein. Nousiainen siirtyy Peltonen Skin suksitalliin. Samassa tallissa jatkaa Teemu Kattilakoski ja muina uusina hiihtäjinä talliin tulevat Olli Ohtonen ja Kirsi Antila (os. Välimaa).

Nousiainen testasi viime keväänä Peltosia ja päätyi luottamaan tunnettuun suomalaiseen merkkiin.
- Testien jälkeen oli helppo tehdä päätös. Yksi vaikutin siirtoon oli myös se, että tehdas on lähellä asuinpaikkaani Kouvolaa ja suomalaisen tehtaan kanssa on helppo asioida. Tehdas pystyy myös ottamaan esiin tulevat erityistoiveet.
- Luotan uuteen merkkiin. Uskon myös huollon toimivan hyvin. Olen sivusta seurannut, kuinka Kattilakosken Teemulla on aina liukkaat sukset. Haluan menestyä, enkä missään tapauksessa olisi vaihtoon ryhtynyt ilman 100-prosenttista luottoa uusiin suksiin, Nousiainen kertoo.
Peltosen uusi hyptonite-rakenne yllätti Nousiaisen positiivisesti.
- Olen ennenkin hiihtänyt mielestäni keveillä suksilla, mutta Peltosethan olivat aivan huippukeveät. Varsinkin perinteisen suksen hiihdettävyys oli mainio. Tuli heti tunne, että nehän ovat kuin tehty minulle, Nousiainen toteaa.

Kattilakoski ja Ohtonen tähtäävät maailmancupiin

Kesän omassa ”varjomaajoukkueessaan” Lauri Pyykösen ja Keijo Kurttilan kanssa harjoitelleet Kattilakoski ja Ohtonen haluavat takaisin maajoukkeen
edustustehtäviin.
- Mietittiin porukalla leirit ja matkustamiset. Täysillä ollaan nyt tässä touhussa mukana, Kattilakoski kertoo.
Kesällä "varjoryhmä" leireili Norjassa, lapissa, Vuokatissa ja Ramsaussa. Lokakuussa on vielä toinen matka Ramsauhun ennen lapin lumileirejä.
- Oikeastaan tilanne on entistä parempi. Voin täysin toteuttaa valmentajani Jarmo Riskin kanssa harjoittelua. Uskon, että ensi talvena suksi kulkee kovaa. Tarkoitus on päästä maailmancupeihin valittavan viiden miehen ryhmään, Kattilakoski tuumii.

50 kilometrin mestaruus palautti luottamuksen

Myös Ohtosella on sama tavoite. Yhteistyö valmentaja Jouko Käsmän jatkuu tiiviinä.
- Viime talvi meni heikosti, mutta 50 kilometrin Suomen mestaruus toi luottamuksen omiin kykyihin takaisin. Sen jälkeen oli helppo motivoida itsensä harjoitteluun.
- Meillä on lisäksi kasassa samanhenkinen porukka, jonka kanssa on hyvä treenata, Ohtonen sanoo.
Suksimerkin Ohtonen vaihtoi Peltoselle.
- Sekin siivittää osaltaan uuteen iskuun. Peltosella on kova iskuryhmä. Voimme nyt porukalla testata ja käydä läpi suksijuttuja. Kyllähän tässä innolla talvea odotellaan, Ohtonen toteaa.


Teksti ja kuvat: Sakari Kekki