15.12.2007← Takaisin

Nousiainen nousi ensimmäistä kertaa maailmancupissa palkintopallille

Ville Nousiainen puristi kakkoseksi maastohiihdon maailmancupissa Rybinskissä 30 kilometrillä ja nousi näin ensimmäistä kertaa urallaan palkintopallille.

Nousiainen hävisi vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailussa voittoon kirineelle Norjan Tor Arne Hetlandille puoli sekuntia.

Kouvolalainen 24-vuotias Nousiainen oli aiemmin ollut maailmancupissa parhaimmillaan kuudes Davosissa viime kaudella 15 kilometrin vapaalla. Nousiainen on yleisesti kuitenkin ollut vahvempi perinteisellä, mutta lauantaina hänellä ei ollut vapaalla hiihtotavallakaan hädän päivää missään vaiheessa kilpailua. Suuressa pääjoukossa läpi kilpailun pysytellyt Kouvolan Hiihtoseuran hiihtäjä iski viimeiseen nousuun ja nousi kilpailun johtoon. Asema piti lähes loppuun asti, vaikka vahva sprinttihiihtäjä Hetland puristikin loppukirissä täpärästi ohi.

”En osannut tätä sijoitusta kyllä odottaa. Helppo kisa oli, helppoa hiihtoa. Koko ajan tuntui, että pystyy kovempaa hiihtämään, mutta ajattelin odottaa kun tilaa tulee ja iskeä sitten. Ja sitä tilaa tuli (viimeisessä nousussa)”, Nousiainen iloitsi palkintojenjakoon kiiruhtaessaan.

Loppuun asti pääjoukossa pysyi myös toinen kouvolalainen, Juha Lallukka. Lallukka oli lopulta 18:s kahdeksan sekuntia Hetlandille hävinneenä.

”Olen vähän pettynyt. Tosi pahasti väsyin loppua kohden. Vatsan kanssa on ollut vähän ongelmia ja vähän oli energiat vähissä. Ei ollut lopussa voimia tehdä vauhdin lisäystä, enkä kyllä tykkää yhtään näistä yhteislähtökilpailuista”, Lallukka tuumi.

Muista suomalaisista Sami Jauhojärvi oli 54:s (-4.19,0) ja Matti Heikkinen 58:s (-5.18,5). Teemu Kattilakoski keskeytti viidennen kierroksen jälkeen.

Päävalmentaja Magnar Dalen oli luonnollisesti erittäin onnellinen sekä Riitta-Liisa Roposen että Ville Nousiaisen palkintopallisijoista.

”Tämä on yksi parhaista päivistäni Suomen maajoukkueen kanssa. Erityisesti Villen kakkossija oli hieno saavutus, olen nähnyt kuinka motivoitunut hän on ja kova tekemään töitä. Olen hänestä erittäin ylpeä”, Dalen kehui uusinta palkintopallille yltänyttä suomalaista mieshiihtäjää.